avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    28 jan 2022, 15:04    0   

Herinner je je de Stark Varg nog, die we in december aan jullie voorstelden? Wel, die elektrische patser is in de allereerste 24u waarin hij te koop was, maar liefst 1.000 keer over de toonbank gegaan. De producent zelf kondigt aan het zo in één klap 9 miljoen euro heeft opgehaald. Een voorschot storten voor de 11.900 euro kostende Stark Varg kon nochtans al vanaf 100 euro. Maar dat heeft de écht geïnteresseerde crossers alvast niet tegengehouden om de volle pot meteen neer te tellen voor de Zweeds-Spaanse spierbundel. Kwestie van geen risico te nemen.

Geduld is een schone deugd

Voor wie vindt dat we te veel krachttermen gebruiken: de Stark Varg perst maar liefst 80 pk en 938 Nm koppel uit z’n elektromotor, en weegt amper 110 kg. Met een laadbeurt van 1 à 2 uur zou je daarenboven tot 6 uur lang kunnen crossen bij ‘normaal gebruik’, maar ook een MXGP-wedstrijd zou je in principe moeten kunnen ronden op één acculading. Straffe cijfers.

Al zullen de kopers wel nog even geduld moeten hebben: de voorlopige leverdatum is vastgelegd op 22 februari…2023. Volhouden, meisjes en jongens!