avatar Gijs GilisGijs Gilis    02 feb 2021, 17:01    0   

Momenteel is het 15 graden Celsius op en rondom het circuit van Vallelunga in de buurt van Rome, Italië. Dat zijn geen zomerse omstandigheden, maar wel warm genoeg om stevig testwerk te verrichten. De 2021 Aprilia RSV4 werd onlangs gespot op het Italiaanse circuit.

De nieuwe RSV4 zal optisch sterk gelijken op de RS660, inclusief een nieuw kuipontwerp met kleinere koplampen en led-positielichten. Verder zal de Aprilia geïntegreerde winglets hebben die deel uitmaken van de kuip, met als gevolg dat de nieuwe RSV4 gladder zal zijn dan de oude en dus een hogere stabiliteit op snelheid zal hebben. Althans, dat wordt gezegd.

Het motorblok telt 22cc meer en ook het vermogen neemt toe tot maar liefst 214 pk. Het frame blijft hetzelfde als het nu is, maar de stijvere en lichtere achterbrug is nieuw. De nieuwe RSV4 zal uiteraard ook beschikbaar worden als Factory-versie. Geruchten doen de ronde dat die een ruimere cockpit heeft, een andere kuip en enkele kleine aanpassingen aan de rijpositie. Wordt vervolgd…

Klik hier voor meer info over de Aprilia RSV4 en Tuono V4.