avatar Thierry SarasynThierry Sarasyn    10 nov 2020, 15:35    0   

Honda’s unieke X-ADV wordt in 2021 grondig verbeterd. De eigenzinnige mix tussen een adventure motorfiets en scooter krijgt meer vermogen, een lager gewicht én pittiger stijl.

2021 HONDA X-ADV

Sterker

De voornaamste verbeteringen zijn 3 kW extra piekvermogen uit het EURO5-compatibele blok van de X-ADV en een extra 600 tpm in de rode zone dankzij een geperfectioneerde kleptiming en verhoogde in-/uitlaatefficiëntie. De X-ADV levert nu 43,1 kW (58pk) @ 6.750 tpm en het koppel is maximaal 69 Nm @ 4.750 tpm.

2021 HONDA X-ADV

Vinniger

Kortere overbrengingsverhoudingen voor eerste, tweede en derde versnelling verfijnen de acceleratie terwijl langere verhoudingen bij vierde, vijfde en zesde versnelling cruisen op hoge snelheid meer ontspannen maken en het benzineverbruik optimaliseren.

2021 HONDA X-ADV

Elektronica

Dankzij het Throttle By Wire (TBW) valt het motorkarakter aan te passen doorheen vier vaste rijmodi (RAIN, STANDARD, GRAVEL en SPORT) en een aanpasbare USER-modus. Daarnaast versoepelt ook het Honda Selectable Torque Control (HSTC) systeem, wat nu drie interventieniveaus heeft. De Dual Clutch Transmission (DCT) beschikt over automatische schakelschema’s die linken aan de rijmodi.

2021 HONDA X-ADV

Lichter

Het nieuwe frame is 1 kilogram lichter. Het koetswerk van de X-ADV komt scherper, agressiever uit de hoek en de dubbele LED-koplampen zijn nu met Daytime Running Lights (DRL) uitgerust, net zoals de CRF1100 Africa Twin.

2021 HONDA X-ADV

Betere Controle

Het zadel kreeg nieuwe contouren wat het gemakkelijker maakt om de voeten op de grond te zetten. De opbergruimte onder het zadel werd ruimer gemaakt en is nu uitgerust met een USB-oplaadpoort.

2021 HONDA X-ADV

Meer comfort

De bediening van de parkeerrem staat nu aan de rechterstuurhelft wat handiger werkt en bovendien ruimte vrijmaakt voor een extra handschoenenkastje. Het nieuwe TFT-instrumentenbord is uitgerust met het Honda Smartphone Voice Control System.

2021 HONDA X-ADV

Zichtbaar

De opnieuw gestylede dubbele LED-koplamp beschikt over Daytime Running Lights (DRL) die zich automatisch aanpassen aan de lichtsterkte in de omgeving en de lichten geven een helder, erg zichtbare schijn af voor een betere veiligheid. Alle verlichting is LED.

2021 HONDA X-ADV