avatar MotornieuwsMotornieuws    02 sep 2022, 10:02    0   

De Kawasaki Z650 is al jaren één van de populairste motoren op de markt, zowel bij jonge opstappers als zij die al meer kilometers onder de riem hebben. Om het succes voort te zetten presenteert Kawasaki het 2023 model van de Z650 niet alleen in drie nieuwe kleuren maar ook met de toevoeging van tractiecontrole en ledrichtingaanwijzers.

Metallic Phantom Silver met rood frame

Door zijn lichte trellis-buizenframe en een korte wielbasis heeft de Z650 een unieke handling die wendbaarheid en sportiviteit combineert. De 649cc paralleltwin heeft een koppelrijk karakter, laag verbruik en een verslavend inlaatgeluid. Voor houders van het A2 rijbewijs is het mogelijk om de Z650 te rijden als 35kW-uitvoering.

Vanuit het zadel kijkt de rijder uit op een hoogwaardig TFT-kleurendisplay. Het display maakt het mogelijk om overzichtelijk het toerental, snelheid, versnelling, schakelindicator, brandstofniveau en ECO-indicator weer te geven.

Nieuw voor 2023

Nieuw voor modeljaar 2023 is de toevoeging van Kawasaki’s geavanceerde Traction Control Systeem (KTRC)*. Dit drievoudig instelbare systeem ondersteunt bij sportief rijden (mode 1) of biedt maximale tractie onder alle omstandigheden (mode 2). Hiernaast is het systeem ook volledig uit te schakelen. Met dit systeem wordt de Z650 nóg toegankelijker voor een groot publiek.

Eveneens voor 2023 krijgt de Z650 ook nieuwe richtingaanwijzers. Deze zijn nu standaard uitgevoerd in leds om mooier aan te sluiten bij de overige verlichting.

Metallic Spark Black met zwart frame

Verse kleurtjes

De volgende nieuwe kleuren zijn beschikbaar voor modeljaar 2023:

  • Metallic Phantom Silver met rood frame
  • Metallic Matte Graphenesteel Grey met groen frame
  • Metallic Spark Black met zwart frame

Vanaf medio november zijn deze nieuwe kleuren te zien in de showroom. Prijzen worden later dit jaar bekend gemaakt. Net als voorgaande jaren zullen ook de Sport-, Performance- en Urban Edition-kits opnieuw beschikbaar zijn.

Kijk voor meer informatie of een dealer bij u in de buurt op www.kawasaki.be.   

*De 35kW (A2) versie is uitgerust met één KTRC-modus en hiernaast ook volledig uit te schakelen.