avatar Gijs GilisGijs Gilis    05 mei 2022, 11:13    0   

Na vier jaar keert de World Ducati Week terug. De ondertussen al elfde editie zal doorgaan op het Misano World Circuit Marco Simoncelli van 22 tot 24 juli. Het programma, dat in de komende weken bekend zal worden gemaakt, zal onder andere bestaan uit de Race of Champions. Dat is een race waarin de MotoGP, World Superbike en World Supersport Ducati-coureurs het tegen elkaar opnemen op het circuit.

Het evenement

Van 22 tot 24 juli 2022: drie dagen van shows en activiteiten, waaronder tentoonstellingen, on en off track-sessies, rij-ervaringen en ontmoetingen met Ducati-rijders en -legendes. Zo kun je je rijvaardigheid verbeteren in de Ducati Riding Academy of alle geheimen van je motor ontdekken met seminars in de Ducati University. Naast het Misano Circuit kun je ook terecht op de stranden van de Adriatische Rivièra voor parades, eten en concerten tot diep in de nacht.

Ontmoetingen met Ducati-rijders

De World Ducati Week wordt bijgewoond door MotoGP- en Superbike-kampioenen en de grote namen die Ducati-geschiedenis hebben geschreven. Geniet van races, stuntman shows, tentoonstellingen, interviews en speciale initiatieven. Maar er zullen ook tal van mogelijkheden zijn voor directe ontmoetingen, op en naast het circuit.

Toegangskaarten

Toegangskaarten voor de World Ducati Week 2022 zijn verkrijgbaar in de formules Biker Pass (deelnemer met motor) en Visitor Pass (passagier of deelnemer te voet), geldig voor één of alle drie de dagen van het evenement. Beide Passes geven toegang tot alle openbare ruimtes van het evenement, met de mogelijkheid om gratis deel te nemen aan vele activiteiten, van wedstrijden tot gesprekken met Ducati-ingenieurs, ontwerpers en experts, tot signeersessies met de rijders. De 3-Day Pass biedt ook een aantal niet te missen mogelijkheden, waaronder een rit op het circuit met uw eigen motorfiets, testritten van Ducati-modellen en de Ducati Riding Academy-lessen. Bovendien zal het voor alle WDW-tickethouders mogelijk zijn om de Ducati-fabriek en het museum in Borgo Panigale tegen gereduceerde kosten te bezoeken.

Dagpas

Pass Biker: € 55
Pass Visitor: € 45
Rookie 18/25 Biker: € 35
Rookie 18/25 Visitor: € 30

3-Day Pass

Pass Biker: € 100
Pass Visitor: € 70
Rookie 18/25 Biker: € 60
Rookie 18/25 Visitor: € 55