avatar MotornieuwsMotornieuws    31 mrt 2023, 15:08    0   

Tijdens het aanstormende Belgian Bike Weekend, op 22 en 23 april, organiseert motornieuws.be voor het tweede jaar op rij de ‘69 km voor Nicky Hayden’. Dat initiatief voor het goede doel en ter nagedachtenis van de betreurde Amerikaanse ex-wereldkampioen, bracht de voorbije jaren veel volk op de been in de VS én sinds vorig jaar ook in ons landje. Ook dit jaar kan je met het rijden van deze rit hulde brengen aan Nicky Hayden én tegelijkertijd The Nicky Hayden Memorial Foundation steunen.

Nicky Hayden wordt in de 69 km lang rit herdacht en de opbrengst gaat naar The Nicky Hayden Memorial Foundation.

Nog steeds moeilijk te vatten

Bijna zes jaar na zijn dood, is het nog steeds moeilijk te vatten dat The Kentucky Kid er niet meer is. Haydens palmares met als hoogtepunt de wereldtitel in 2006, werd enkel overtroffen door zijn persoonlijkheid. Larger than life. Groot hart. Fantastische stijl. Knappe kop. Leuk racenummer… en dan… die rampzalige dag waarop Hayden in Cesena, nabij Rimini, aangereden werd door een auto en vijf dagen later overleed aan de opgelopen hersenschade.

De eerste editie van de 69 km voor Nicky Hayden was vorig jaar alvast een succes!

69 km voor Nicky Hayden

Niet lang na die fatale dag werd The Nicky Hayden Memorial Foundation opgericht door zijn familie en naasten. In de Verenigde Staten werd in 2021 massaal deelgenomen aan de 69 miles for Nicky Hayden. Hier in de lage landen wordt het eerbetoon voor het goede doel, iets korter. Er wordt 69 km gereden in plaats van de 69 miles. Wij stippelen de route uit, die jullie vervolgens op gps kunnen rijden.

Nicky Hayden Memorial Foundation

Het traject wordt op voorhand uitgestippeld en de start- en aankomstplaats is het Belgian Bike Weekend, aan de Oktoberhallen in Wieze. Daar kan je een vrije gift overmaken, of een ’69 km voor Nicky’-T-shirt aankopen. Alle opbrengsten gaan naar The Nicky Hayden Memorial Foundation, een liefdadigheidsorganisatie die geld inzamelt voor kansarme kinderen. Daarnaast is de 69 km voor Nicky Hayden ook een manier om de aandacht te vestigen op zwakke weggebruikers: fietsers worden daar meestal automatisch bij gerekend, maar ook motorrijders zijn zeer kwetsbaar in het verkeer.

Hayden reed in 2017 tijdens zijn laatste seizoen voor het Ten Kate Honda team.

#Rideonkentuckykid

Meer informatie omtrent inschrijvingen en andere praktische details, vind je heel binnenkort op deze fijne website, maar je kunt – mocht dat nog niet gebeurd zijn – alvast 22 en 23 met rood omcirkelen in je agenda! En onthoud: #rideonkentuckykid