avatar Thierry SarasynThierry Sarasyn    20 mrt 2021, 11:33    0   

In West-Vlaanderen zijn gisteren negen motoren in beslag genomen bij wat bestempeld wordt als ‘Illegaal crossen’. Men zal wellicht enduro-rijden bedoelen. Opvallend is dat de dienst Natuur en Bos rond 11.30 de enduristen opmerkte en dat er onmiddellijk daarna een grootschalige politie actie op gang kwam.

Motoren in beslag genomen en verder onderzoek

Eerst werden 4 rijders gestopt, even verderop nog 5 anderen. In opdracht van het parket, werden de negen enduro motoren in beslag genomen. Het parket spreekt van een echte plaag van crossen in natuurgebieden in het Heuvelland en Limburg en stelt dat deze plaag zich nu ook aan het verspreiden is naar West-Vlaanderen. De Politiezone Polder plaatste het volgende verslag op zijn Facebook pagina. Let op de hashtags #wijbegrijpenveel, #tropisteveel en #wijdoenonsbest.

Dit alles komt kort nadat één van de vier resterende permanente omlopen in Vlaanderen zijn vergunning zag verdwijnen en er steeds minder plaats is om off road rijden te beoefenen. Los daarvan is vluchten voor de politie en drugs op zak hebben altijd een slecht idee. Dat zijn net de zaken die worden aangegrepen om alles in een nog slechter daglicht te plaatsen. Wie dacht dat op een weekdag rijden – en dus minder wandelaars te storen – een goed idee zou zijn, is er aan voor de moeite. Het agentschap Natuur en Bos onderzoekt momenteel ook de Go Pro’s en smartphones. Er zijn criminelen die minder hard aangepakt worden.

Lees hieronder het verslag van de Politiezone Polder

“Rond 11.30 uur vandaag vroeg de Dienst Natuur en Bos bijstand in het kader van het aantreffen van een groep illegale motorcrossers in de Gheluwveldse bossen in #Zonnebeke. De groep verplaatste zich naar verluidt richting Houthulst (grondgebied PZ Polder). In #Houthulst (Melanedreef) konden onze diensten (samenwerking interventie en wijkdienst PZ Polder) 4 motorfietsen staande houden, en verder in #LangemarkPoelkapelle (Wolvengrachtstraat) nog eens 5 motorfietsen die zich poogden te onttrekken aan de vaststellingen.

In opdracht van het Parket West-Vlaanderen werden deze 9 motorfietsen in beslag genomen en gerechtelijk getakeld. Er werden minstens 9 personen en nog 2 motorvoertuigen waarmee logistieke ondersteuning (voedsel, reservemoto’s, brandstof) werd verleend, geïdentificeerd.

Eén bestuurder was niet in bezit van een motorrijbewijs. Bij 1 persoon werd ook een gebruikershoeveelheid verdovende middelen (cocaïne en cannabis) aangetroffen. De geïdentificeerde personen betreffen dertigers uit hoofdzakelijk West- en Oost-Vlaanderen. Natuur en Bos onderzoekt verder de “go pro” camera’s en mobilofoons.

Naar verluidt zijn dergelijke illegale activiteiten van crossen in natuurgebied een ware plaag in Limburg en ook Heuvelland , wat zich nu verder verspreid in West-Vlaanderen.Er was een optimale samenwerking tussen de diensten van Natuur en Bos, en de politiezones Polder en #PZArroIeper. 👌Dankjewel collega’s van PZ arro Ieper voor de bijstand!👍

#Wvl4#Diksmuide#Kortemark#Koekelare#Houthulst#wijbegrijpenveel#doenonsbest#tropisteveel#hartvoordenatuur#samenwerkenisbelangrijk#geenvoorbeeldvoortopsporters#geenvoorbeeldvoorrecreatievelingen

Gerelateerd: HondaPark verliest vergunning

Gerelateerd: Politieke steun voor HondaPark