avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    04 jan 2023, 17:13    0   

Dat Royal Enfield nadenkt over een elektrische toekomst, weten we sinds het Indiase merk enkele weken geleden een elektrisch prototype onthulde. De wereldwijde leider op vlak van middenklasse motoren (250-750cc) wil ook in de (elektrische) toekomst een rol van betekenis spelen. Moederbedrijf Eicher Motors Ltd kondigde in dat opzicht zopas een erg interessante strategische zet aan. Het heeft een investering van 50 miljoen euro goedgekeurd voor de aankoop van 10,35% van Stark Future, een Spaanse bouwer van elektrische motoren.

Geen grote naam voor de leek, maar wie het motornieuws op de voet volgt, herinnert zich vast nog de hyperperformante Stark Varg. Die kon onze testrijder vorig jaar nog aan de tand voelen. De elektrische MX-machine verraste vriend en vijand met extreme prestaties en een prijskaartje van 12.900 euro.

Dankzij de verwerving van een tiende van de aandelen verzekert Eicher Motors (en dus Royal Enfield) zich van een plekje aan de bestuurstafel van het elektrische merk. Een samenwerking die voor beide partijen een pak kansen zou kunnen creĆ«ren – op vlak van technologie voor de ene, op vlak van (massa)productie voor de andere. Wij zijn benieuwd welke modellen de samenwerking tussen beide merken zal opleveren!