avatar Gijs GilisGijs Gilis    31 mrt 2022, 16:46    0   

Op zondag 22 mei 2022 doen tienduizenden keurige heren in honderden steden over de hele wereld hun stropdas aan, werken ze hun snorren bij, persen ze hun tweedkleding, en toeren ze op hun klassieke en vintage motoren. Dit doen ze om geld in te zamelen en bewustzijn te creëren voor de gezondheid van mannen, en in het bijzonder voor onderzoek naar prostaatkanker en programma’s rondom zelfmoordpreventie.

Negatieve stereotypes ontkrachten

De Distinguished Gentleman’s Ride is gestart door Mark Hawwa, en vond voor het eerst plaats in Sydney, Australië. De inspiratiebron was een foto van Don Draper uit Mad Men, die in zijn mooiste pak op een klassieke motor zat. Mark besloot dat een themarit een goede manier zou zijn om de vaak negatieve stereotypes van mannen op motoren te ontkrachten, en tegelijkertijd nichegroepen binnen de motorwereld samen te brengen.

Geld inzamelen voor onderzoek prostaatkanker

In overeenstemming met de klassieke lijnen van Don Draper’s 1957 Matchless G3LS, is de Distinguished Gentleman’s Ride een niche-liefdadigheidsevenement, waarbij motards bewustzijn creëren en geld inzamelen voor onderzoek naar prostaatkanker en geestelijke gezondheidsprogramma’s voor mannen. Dit doen ze door te rijden op hun café racer, bobber, klassieke motor, tracker, scrambler, old school chopper, moderne klassieke motor, zijspan, klassieke scooter of brat-motor.