avatar Gijs GilisGijs Gilis    10 jan 2022, 10:19    0   

De Belgische specialist Adventure-Bike.be heeft een kit voor de Husqvarna 701 Enduro en de KTM 690 Enduro waarmee je ze – uiterlijk – omtovert tot perfecte rallymotoren. Pluspunt? Je hoeft je motorfiets niet permanent aan te passen en de kit kost minder dan andere.

Inspiratie uit woestijn

Crossovers en reis-enduro’s zijn populaire en geavanceerde motorfietsen, omdat ze de werelden van asfalt en offroad combineren. Voor velen komt de inspiratie, althans wat het offroadrijden betreft, uit de woestijn. Van de grote Afrikaanse rally’s en de motorfietsen die bijdroegen aan het voeden van de legende rond de Dakar. In werkelijkheid doet het er niet toe dat de meeste van deze motorfietsen gemaakt zijn voor op de weg.

Plug & play

Van de modellen die op de markt zijn, zijn de Husqvarna 701 Enduro en de KTM 690 Enduro ongetwijfeld het meest geschikt voor in het terrein, omdat ze gekenmerkt worden door een laag gewicht en lange veerwegen. De Belgische specialist Adventure-Bike.be heeft een rallykit ontwikkeld waarmee je de twee motorfietsen omtovert tot perfecte replica’s van de kruisraketten die in de verschillende Afrikaanse rally’s de duinen doorkruisen. De kit monteer je zonder iets aan de motorfiets te veranderen.

Rallytoren met plexiglas

Het omvat een aluminium rallytoren waarop verhoogd en meer beschermend plexiglas is gemonteerd dat niet alleen de standaardinstrumenten, maar ook een eventueel roadbook kan bevatten. Het is aan de voorzijde voorzien van twee elkaar overlappende en verstelbare ledlampjes. De kit wordt vervolledigd met bagagebeugels aan de achterzijde, die de lijnen van de motorfiets volgen en het bevestigen van bagage vergemakkelijken. De prijs bedraagt 700 euro.