avatar MotornieuwsMotornieuws    25 mrt 2022, 12:18    0   

De Enduropale in Le Touquet is misschien wel de zwaarste off-road race ter wereld. Het is een kracht- en uithoudingstest voor mens en machine. Door alle drie de podiumplaatsen in te palmen, bewijst AFAM dat het misschien wel de sterkste schakel is in de keten van apparatuur.

Foto: MxJuly

“Dit is de zwaarste zandrace ter wereld en de meest veeleisende race voor motor en uitrusting”, zei Milko Potisek voordat hij in Le Touquet de jacht op zijn vierde overwinning inzette. “Ik ben bevoorrecht om met AFAM kettingen en tandwielen te mogen rijden, voor mij is het een garantie om aan de finish te komen na deze drie uur durende race.”

Potisek deed meer dan alleen de race finishen. Hij won hem ook. En daarmee bewees hij dat AFAM kettingen en tandwielen de beste keuze zijn voor de zwaarste off-road races. Potisek werd op het podium geflankeerd door Todd Kellet en Lars Van Berkel. Dat klopt, ook twee AFAM rijders.

Foto: MxJuly

In Le Touquet worden kettingen en tandwielen op de proef gesteld door zand en zout water. Om in deze omstandigheden een drie uur durende race te rijden, is veeleisend voor elk onderdeel van de fiets, maar vooral voor de ketting en de tandwielen. Bij de Enduropale bewees AFAM dat hun materiaal van de best mogelijke kwaliteit is gemaakt. “Dit is een extreem veeleisende race”, zei Josse Sallefranque van team Honda Motoblouz. “De rijders moeten in de best mogelijke vorm zijn en hetzelfde geldt voor de motoren. Je hebt de best beschikbare onderdelen nodig en dat is de reden waarom ons team met AFAM rijdt.”

Foto: MxJuly

Kettingkeuze

Typische wapens van keuze voor Enduropale Le Touquet zijn de XRR3 of XSR AFAM ketting met SLK (Super Light Steel) achtertandwielen. AFAM staat bekend om het maken van topkwaliteit kettingen en tandwielen. Dit resulteerde in bijna 100 wereldtitels in alle motorsport disciplines en counting. AFAM, rijden voor kampioenen sinds 1978.

Met haar rijders die een volledig podium haalden in de Enduropale van Le Touquet, is er geen twijfel mogelijk dat AFAM kettingen en tandwielen in staat zijn om de meest uitdagende omstandigheden aan te kunnen.

Bekijk de video hieronder!