avatar Gijs GilisGijs Gilis    10 mrt 2022, 14:49    0   

Special editions en gelimiteerde modellen zijn momenteel enorm hot. De Piaggio Group speelt graag mee met dat spelletje en stelt de Aprilia RS660 Limited Edition en Moto Guzzi V85 TT Guardia d’Onore vanaf nu beschikbaar voor pre-order. Jazeker, je zult dus weer snel moeten zijn, want van de RS660 Limited Edition zullen slechts 1.500 stuks gemaakt worden, terwijl de speciale Moto Guzzi een oplage krijgt van 1.946 machines.

Aprilia RS660 Limited Edition

Aprilia’s RS660 domineerde MotoAmerica’s Twin Cup 2021, en deze Limited Edition is daar een ode aan. De oplage van 1.500 stuks is duidelijk herkenbaar aan de speciale graphics, geïnspireerd op Old Glory. Op technisch gebied krijgt de RS660 een grotere kuip voor een betere aerodynamica, een enkel zadel met een kap in race-stijl, en een speciale versie van Aprilia’s quickshifter waarmee rijders eenvoudig de schakelvolgorde naar eigen voorkeur kunnen instellen; er zijn geen speciale onderdelen nodig om van standaard naar GP-schakeling over te schakelen.

Moto Guzzi V85 TT Guardia d’Onore

De Moto Guzzi V85 TT Guardia d’Onore (Erewacht) is een speciale serie die de kleurstelling en afwerking overneemt van de machines die dit jaar aan de Corazzieri, een speciale eenheid van de Carabinieri die belast is met de bewaking van de eer en de veiligheid van de president van de Italiaanse Republiek, werden geleverd. De Guardia d’Onore valt op door zijn zwarte kleur met witte accenten die ook terug te vinden zijn op de Touring-ruit. Tot de standaarduitrusting behoren een middenbok, valbeugels en extra ledspots. Een paar speciale zijkoffers is als optie verkrijgbaar. Er worden 1.946 stuks gemaakt, het aantal dat de eerste verjaardag van de 76-jarige verbintenis tussen Mandello-motorfietsen en het Corazzieri-regiment herdenkt.