avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    20 jan 2022, 16:41    0   

In navolging van z’n RSV4 Factory, stuurt Aprilia ook z’n ultieme naked het modeljaar 2022 in met een kakelverse goud/zwarte lik verf. Toepasselijk krijgt ook deze livrei de benaming ‘Ultra Dark’ mee. Wij zijn alvast fan.

Meer zwart dan goud

De basislaag is glanzend zwart, waarbij de accenten bestaan uit goudkleurige zones. Denk daarbij aan de onderzijde van de staartvleugel en de logo’s op de tank. De gouden look wordt afgesmaakt met goudkleurige vorkpoten. Opvallende afwezige: de goudkleurige, gesmede velgen van de RSV4 Factory. Naast de nieuwe Ultra Dark-kleurstelling, zal de Tuono Factory voor in 2022 ook verkrijgbaar zijn in ’n Aprilia Black-jas. Waarbij Aprilia een pak rode elementen combineert met de zwarte basislaag. Prijzen blijven voorlopig onbekend.

Technisch ongewijzigd

Onderhuids verandert er helemaal niks, dus verbluft de Tuono gewoon verder met z’n 1.077cc viercilinder 65° V-motor. Die weet ondanks Euro 5 dik 175 pk en 121 Nm te presteren. En wie er ooit op gereden heeft, weet dat de bijbehorende soundtrack ‘m zo mogelijk nog verder boven de concurrentie doet uittorenen. Tel daar nog de uitstekende ophanging en ’t fenomenale frame bij op, en ’t is helemaal feest.