avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    11 jan 2022, 11:01    0   

Zoals we al sinds september 2020 weten, werkt Aprilia aan een ‘leaning multiwheel’ in de stijl van de Yamaha Niken. Nu zijn er meer patenttekeningen opgedoken die enige vooruitgang laten zien.

Je kunt veranderingen zien in de tekeningen. Zo lijken de Italianen voor een slankere ophanging te gaan, de originele dubbele wishbones vallen weg. De parallellogram-achtige kantelgeometrie is dan weer behouden, met een schaarachtige koppeling die helpt om de trike te ondersteunen.

Bovendien zijn er tekeningen van een ander ontwerp, met een kogelgewricht aan de bovenkant van de veerpoot , terwijl er aan de onderkant van de veerpoot een enkelvoudige stuurstang zit.

Het is nog niet duidelijk of en wanneer de Leaning Multiwheeler op de markt zal komen. Het is nog wachten op een officiële aankondiging. Hoewel de patenttekeningen nog maar net zijn gepubliceerd, dateren ze al van 2019. Als het patent dienovereenkomstig verder is uitgewerkt, zou er theoretisch binnenkort een Leaning Multiwheeler van Aprilia op de markt kunnen komen.