avatar Gijs GilisGijs Gilis    23 aug 2021, 13:50    0   

2014 betekende een grote overgang voor MotoGP-coureur Nicky Hayden. Na vijf seizoenen bij het Ducati Factory Team, keerde de Kentucky Kid terug naar Honda, naar het Drive M7 Aspar Team. Dat betekende ook Hayden’s eerste niet-fabrieks MotoGP-zitje. Vol motivatie onthulde hij direct na het seizoen 2013 een nieuwe ‘Reset’-graphic tijdens de post-season Valencia Test op 11 november 2013.

Specificaties

Na acht jaar en vele vragen van Hayden-fans, brengt Arai de Nicky Reset-graphic terug op de Corsair-X-helm. Zoals alle Arai-helmen heeft het vlaggenschip van de racehelmen de R75-vorm, die een continue krommingsstraal van ten minste 75 mm heeft. Deze constructie zorgt niet alleen voor een sterke schaal, maar de gladde vorm vermindert ook de torsiekrachten op het hoofd bij een crash. Samen met de R75-schaal glijden de verwijderbare aerodynamische en luchtkanaalpanelen van de Corsair-X tijdens een schuiver. De nieuwste uitvoering van de helm bevat ook een verbeterd VAS-viziermechanisme en viziervergrendeling, een nieuwe geurbestendige voering, en een verhoogde luchtstroom.

Design

De Reset-graphic toont prominent Hayden’s iconische nummer 69 op een zwarte camouflage achtergrond, twee elementen die vaak in de Kentucky Kid’s ontwerpen zijn verwerkt. De bovenkant van de helm lijkt op een rode drukknop met het ‘Reset & Push Harder’-script dat extra motivatie geeft voor het komende seizoen. De achterzijde van de helm toont ook Hayden’s zwaard en schildlogo vergezeld van zijn handtekening.