avatar MotornieuwsMotornieuws    31 jan 2023, 11:53    0   

Fotochromatische vizieren zijn nuttig bij het motorrijden: ze maken het mogelijk om de tint van het vizier aan te passen aan de intensiteit van het omgevingslicht. En toch zijn er nog maar weinig fabrikanten die deze oplossing aanbieden voor hun helmen. De Japanse helmenfabrikant Arai heeft een unieke manier gevonden om zijn vizieren te voorzien van deze technologie, in samenwerking met Pinlock. Deze fotochromatische ProtecTINT anti-condenslenzen zijn compatibel met de meeste modellen van Arai – waaronder de jet SZ-R -en werden opgenomen in de catalogus van Europees distributeur Bihr.

Automatisch aangepast

De lens verkleurt snel bij blootstelling aan zonlicht. De technologie maakt het op die manier makkelijker voor de ogen om zich aan te passen aan de omgevingsomstandigheden, zelfs wanneer die elke kilometer opnieuw zouden veranderen. Het vizier zelf reageert automatisch op de UV-sterkte, biedt een beter contrast en laat de ogen vormen en kleuren beter zien dan een conventioneel vizier. Het resultaat is optimale helderheid en minder vermoeidheid van de ogen, doordat de opeenvolgende veranderingen in helderheid beter worden opgevangen.

De door Pinlock ontwikkelde ProtecTINT-lens is ook nuttig wanneer het licht zwak is, bij het ochtendgloren en zelfs ’s nachts in slecht verlichte gebieden. Op die manier geniet de rijder van extra comfort en veiligheid, aangezien hij zo minder last heeft van verblinding overdag, en ‘s nachts geen vizierwissel hoeft te voorzien.

Algemene kenmerken:

– Anti-condenslens door Pinlock®

– Fotochromatische aanpassing op basis van de lichtsterkte

– 4 verschillende versies voor de verschillende vizieren : VAS ; VAS-Z ; SAI ; pour CT-F (er is eveneens een versie voor Max Vision VAS)

Aanbevolen publieksprijs : 59,95 euro