avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    30 jan 2023, 17:11    0   

Dat de Isle of Man TT een unieke wedstrijd is, daar hoeven we de meesten onder u niet van te overtuigen. Begin juni vormt het eiland in de Ierse Zee opnieuw het schouwtoneel voor de meest spectaculaire en gevaarlijke races ter wereld. Een pak TT-rijders vertrouwt daarbij op Arai-helmen voor bescherming en comfort bij hoge snelheden. Een bijzondere band die ook in 2023 voor een unieke TT-versie van Arai’s sportieve tophelm, de RX-7V EVO heeft gezorgd.

Zoals steeds, staat het legendarische Drudi Performance ook dit jaar in voor het unieke lakwerk. Het model 2023 is opnieuw gebaseerd op de RX-7V EVO-helm uit het topsegment, die ECE R22-06 is goedgekeurd.

Voor de liefhebbers nog even alle voorgaande edities op een rijtje.

Het nieuwe ontwerp moet volgens het helmenmerk een perfecte symbiose zijn tussen traditie en moderniteit. Het klassieke zwart, rood en wit lakwerk vormt de basis, met een fel neongeel op de flanken, waarin Ellan Vannin (Isle of Man in het Manx) subtiel naar voren komt. Ook het Triskelion (het logo met de drie benen), het opvallende dubbele TT-logo op de bovenkant en het finishvlagmotief zijn sinds het eerste model in 2007 aanwezig en maken opnieuw hun opwachting. Alweer een bijzonder geslaagde uitvoering, als je het ons vraagt.

De limited edition RX-7V EVO Isle of Man TT uit 2023 zal vanaf mei/juni 2023 leverbaar zijn. Meer info vind je hier! Hieronder zie je ‘m alvast nog even in 360°!