avatar MotornieuwsMotornieuws    22 dec 2022, 11:26    0   

Wat is de beste beleggingsmotor om dit jaar te kopen? Volgens Hagerty is dat een Harley-Davidson WLA of WLC – met knucklehead-blok – uit de Tweede Wereldoorlog. De keuze komt naar boven in de zesde, jaarlijkse U.S. Bull Market-lijst. Die wordt opgesteld door Hagerty, een Amerikaanse verzekeringsmaatschappij die gespecialiseerd is in het verzekeren van antieke en zeldzame voertuigen.

Meer dan 100.000 euro waard

Het zal niemand verbazen dat er slechts één motorfiets op de ‘autolijst’ staat. Het is zelfs pas de derde keer dat een motorfiets in het rijtje voorkomt. In 2020 stond een Ducati 916 uit 1994-1998 op de lijst en in 2021 een Honda CB750 uit 1969. Deze keer staan de Harley-Davidson Knucklehead-modellen van 1936 tot 1947 erbij. Hagerty schat de waarde van deze motorfietsen op 85.000 tot 110.000 euro. Deze schattingen zijn gebaseerd op een machine in uitstekende staat, volgens de taxatienormen van Hagerty.

Riskante zet

Een voordeel voor de Knuckleheads is dat vooral meer jonge verzamelaars deze modellen kopen, zodat de waarde ook in de toekomst gewaarborgd lijkt te zijn. Een motorfiets kopen in de hoop dat hij in waarde stijgt is sowieso een riskante zet. Bij motorvoertuigen is waardevermindering veel gebruikelijker en waarschijnlijker dan waardevermeerdering. Maar als je er een koopt, die je graag wil bezitten én rijden, dan kan het nog steeds winst zijn, zelfs als de waarde niet stijgt.
Je kunt de volledige lijst, die alles omvat van een Hummer H1 tot een Suzuki Cappuccino, bekijken op de website van Hagerty.