avatar Gijs GilisGijs Gilis    13 jan 2021, 14:39    0   

Bullit Motorcycles is een van oorsprong Belgisch merk dat niet zo lang geleden, in 2013, werd opgericht. De productie van de lichte motoren (50 tot 250cc) gebeurt in India en de styling is duidelijk geïnspireerd op (Engelse) motorfietsen uit de jaren 70. Ondertussen verkoopt Bullit haar machines in verschillende Europese landen. Deze Hero 250 is de nieuwste toevoeging, en is de grote broer van de Hero 125.

De vloeistofgekoelde ééncilinder met vier kleppen is nieuw en levert 26 pk. Verder beschikt de knappe scrambler over een 18-inch voorwiel en 17-inch achterwiel, upside-down vork, progressieve achterschokbreker en wave-remmen. Het enkel buizenframe (met stalen subframe) herbergt een 15-liter brandstoftank, waarmee het drooggewicht van de lichte Bullit op 148 kg komt.

Naast het geslaagde design valt ook de SuperTrapp-achtige uitlaat op. Een kunstwerkje op zich, al helemaal in deze klasse. Vind je deze zwart/goude kleurstelling maar niets, is er ook nog de keuze uit een bravere titanium grijze of een gewaagde ‘white racing’.

Meer info: https://bullitmotorcycles.com/