avatar Gijs GilisGijs Gilis    28 jun 2021, 23:17    0   

Eindelijk nog eens een film over en voor motorrijders, want sinds kort speelt Dark Rider in geselecteerde cinemazalen. Een nieuwe documentaire van Belgische regisseur en motorrijder Eva Küpper die de blinde motorrijder Ben Felten volgt. Felten wil op de zoutvlaktes van Australië de snelste blinde motorrijder ter wereld worden.

Snelste blinde motorrijder ter wereld

Als tiener werd de Australiër Ben Felten (51) gediagnosticeerd met een degeneratieve oogziekte, waardoor hij halverwege de dertig volledig blind werd. Toch is Ben vastbesloten zijn jeugddroom na te jagen om een professionele motorracer te worden. Samen met voormalig Grand Prix-kampioen Kevin Magee wil hij het wereldsnelheidsrecord verbreken en de snelste blinde motorrijder ter wereld worden. Tijdens hun reis kruisen Ben en Kevin het pad van Jed (13), die slechtziend is en worstelt om zijn weg in het leven te vinden.

Vertoningen

Dark Rider speelt in Cinéma Aventure op 29 juni, Cinema Lumière Brugge op 30 juni en 5 juli, Cinema Lumière Antwerpen op 1 en 6 juli, Cinema ZED Leuven op 2 juli, Sphinx Cinema op 3, 5 en 6 juli, kunstencentrum BUDA op 5 juli en Cinema Storck (Filmfestival Oostende) op 6 juli.
Wij zeggen: allen daarheen!