avatar Gijs GilisGijs Gilis    29 aug 2022, 9:38    0   

De snelle opkomst van elektrische motorfietsen heeft de weg vrijgemaakt voor talloze creatieve geesten om hun potentieel te ontplooien. Net als bij traditionele motorfietsen kunnen we ook met een elektrische motorfiets aan de slag. Wat echter interessant is aan de custom scene rond elektrische motorfietsen is dat de ooit vermeende beperkingen van elektrificatie lijken te worden overstegen met elk project.

Elektrische custom scene in gang zetten

Dat is het geval met deze elektrische motorfiets in café racer stijl die gebaseerd is op de Super Soco TC Max. Het is het werk van de Belgische ontwerper Benjamin Surain, die samen met zijn partner Guy Salens de zogenaamde E-Core heeft ontwikkeld, een elektrische krachtbron die de verbrandingsmotor van een traditionele motorfiets kan vervangen. Ja, je hebt misschien al geraden dat de twee de overstap naar elektrisch behoorlijk serieus nemen, en Benjamins creatie in het bijzonder zou kunnen helpen om de custom scene van elektrische motorfietsen op gang te brengen.

Griezelig vertrouwd

De Nuit, zoals hij heet, is helemaal in het zwart uitgevoerd en is het meesterwerk van Benjamins werkplaats ON. Niet voor niets, want Nuit is Frans voor nacht. De Nuit is gebaseerd op de Super Soco TC Max, maar gooit alles wat we gewend zijn van elektrische motorfietsen overboord. Hij rekent af met zijn scherpe en hoekige koetswerk, en pronkt in plaats daarvan met de naakte eenvoud van een klassieke café racer. Het is een verfrissende look, zeker voor een elektrische motorfiets. Bovendien passen de zwarte elektrische motor en aandrijflijn in het algemene design van de motorfiets, waardoor het iets uniek wordt, maar toch griezelig vertrouwd.

Betere prestaties

Om het nog beter te maken, heeft de Nuit een aantal aanpassingen aan het accupakket van de Super Soco, waardoor de prestaties zijn verbeterd. Er wordt beweerd dat hij 30% meer koppel levert, wat zich vertaalt in een topsnelheid van 110 km/u. ON heeft ook enkele structurele wijzigingen aangebracht aan de motorfiets, waardoor hij lichter is geworden en een lust voor het oog. Zo is het frame 15 cm langer gemaakt, waardoor de motor slankere, sportievere proporties heeft gekregen. Dankzij de verwijdering van alle originele carrosseriepanelen van de motorfiets weegt de Nuit bovendien 15 kg minder dan de 85 kg van de Super Soco TC Max.

De originele Super Soco TC Max.