avatar MotornieuwsMotornieuws    17 sep 2022, 0:01    0   

Elektrische wagens worden steeds populairder, maar bij motorfietsen zijn verbrandingsmotoren nog steeds het meest geliefd. Het Belgische Trevor Motorcycles wil met haar eerste model, de DTRe Stella, elektrisch motorrijden een boost geven. Het design is simpel maar opvallend, en werd gebaseerd op de dirt track-motoren uit de VS. Door de elektrische krachtbron konden de designers de motor tekenen zonder rekening te houden met een benzinetank.

Design uit Californië, productie in België

Het resultaat is een machine met een minimalistisch design, dat ontwikkeld werd in Californië. De productie van de motorfiets en het team achter het merk zijn volledig Belgisch. De Trevor DTRe werd gebouwd in samenwerking met het team van Sarolea Performance, en dit uitsluitend met gebruik van OEM (Original equipment manufacturer) premium onderdelen.

Ook voor rijbewijs B

Het handige aan de DTRe is dat je er – uiteraard – niet mee moet schakelen, maar dat hij op die manier dus ook makkelijk te berijden is (voor beginners). Bovendien mag je er met een rijbewijs B mee op pad, want hij heeft de wettelijke 11 kW aan boord waardoor je als houder van een autorijbewijs ook met deze motor op pad mag. Toch moet je opletten, want met een piek van 260 Nm is hij behoorlijk krachtig.

Prijs en beschikbaarheid

De Trevor DTRe Stella kost 14.495 euro inclusief BTW. Voor bedrijven is die BTW volledig aftrekbaar, voor particulieren voorziet de overheid een belastingvermindering van 15 procent van het aankoopbedrag. Dat betekent dat je in de praktijk een korting op je belastingen krijgt van 2.169,75 euro. De DTRe is vanaf nu verkrijgbaar.