avatar Gijs GilisGijs Gilis    15 feb 2022, 17:04    0   

Voor veel motorfietsverzamelaars is een speciale homologatiemotor met een lage kilometerstand de kers op de taart. Het enige wat daar echt bovenuit kan steken, is een nieuw, nog in het krat verkerend exemplaar van een iconische machine. Deze Kawasaki Ninja ZX-7R K2 staat te koop op de gespecialiseerde veilingwebsite Iconic Motorbike Auctions. De verkoop biedt de kans om het zeer begeerlijke K-model van de ZX-7R te bemachtigen. Die motorfiets werd geproduceerd tussen 1991-1992, waardoor Kawasaki kon deelnemen aan het AMA Superbike-kampioenschap.

Close-ratio versnellingsbak

Naast de standaard ZX-7R beschikt de K2 over een motorblok dat door Kawasaki’s race-ingenieurs werd ontwikkeld en dat ongeveer 120 pk levert. Verder beschikt de machine over een close-ratio versnellingsbak en Keihin 39mm flat slide carburateurs. De motorfiets heeft een lichtgewicht aluminium brandstoftank en een subframe dat lichter is dan standaard, compleet met een eenpersoons racezadel. Het chassis van de motorfiets is voorzien van volledig instelbare vering, compleet met separaat reservoir voor de achterschokdemper.

Gaatje voor afstelling carburateurs

Een handige truc om een homologatiespecial van de ZX-R7 te onderscheiden van een standaardmotor is het kleine gaatje in de zijbeplating van de motorfiets. Het doel ervan was de afstelling van de Keihin-carburateurs mogelijk te maken. De standaard wegmotor had geen afstelling nodig, dus ook geen gat. Maar dat zal allemaal niet relevant zijn voor de toekomstige eigenaar. De kans dat deze motor ooit uit het krat op de weg komt, is heel klein.