avatar MotornieuwsMotornieuws    16 apr 2020, 14:32    0   

Tijdens deze lockdown waarin enkel essentiële verplaatsingen toegestaan zijn zet Bihr, leverancier van onderdelen en accessoires voor tweewielers in Europa, een thuisleveringservice in gang. Deze drop shipping vergemakkelijkt de toegang tot zo’n 200.000 producten op voorraad. Gebruikers kunnen hun bestelling plaatsen bij hun gebruikelijke motorhandelaar. De dienst is operationeel voor leveringen in Frankrijk, België, Nederland, Oostenrijk en Duitsland.

Sinds de oprichting in 1975 heeft Bihr zijn belangrijkste logistieke centrum in de Elzas, in de buurt van Mulhouse. Die streek werd zwaar getroffen door de Covid-19 pandemie. Desondanks heeft de groep er zich toe verbonden om een zo goed mogelijke service te blijven bieden bij het behandelen en verwerken van de bestellingen van de verkooppunten. Zo willen ze steun bieden aan hun partners die beslist hebben actief te blijven.

Bihr heeft iets meer dan 230 merken in haar catalogus en werkt samen met 12.500 detailhandelaren. Voor al die merken kunnen die detailhandelaren nu thuislevering aanbieden. De handelaren kunnen de bestellingen zelf opvolgen en aan hun klanten laten leveren. Zo hopen ze de lockdown voor alle motorrijders en liefhebbers van motorfietsen iets aangenamer te maken.