avatar Gijs GilisGijs Gilis    30 aug 2021, 17:45    0   

Bij Honda zijn ze helemaal verzot op het finetunen van hun machines. Dat hebben de Japanners dan ook vlijtig gedaan voor het modeljaar 2022 van de standaard Africa Twin en de Adventure Sports-versie. Die krijgen vanaf nu kleine aanpassingen in de DCT-instellingen. De versnellingsbak met dubbele koppeling moet nu nog verfijnder werken en soepeler ontkoppelen in eerste en tweede versnelling.

Kleiner windscherm

Verder krijgt de basis Africa Twin standaard een aluminium bagagedrager en nieuwe graphics met groot afgebeelde logo’s. De Adventure Sports krijgt op zijn beurt een kleiner, maar wel breder instelbaar windscherm. Het is vijfvoudig in hoogte verstelbaar, waardoor het zicht tijdens regen beter is zonder dat de bescherming tegen rijwind daaronder lijdt. Ook nieuw voor 2022 zijn het ‘Cracked Terrain’-design en aangepaste kleurenschema’s met aluminium zijpanelen.

Kleuren

De Africa Twin zal beschikbaar zijn in drie kleuren: Pearl Glare White Tricolour, Grand Prix Red en Matte Ballistic Black. De Adventure Sports doet het met twee kleurstellingen: Pearl Glare White Tricolour en Matte Ballistic Black Metallic. Prijzen zijn voorlopig nog niet bekend.

2022 CRF1100L Africa Twin Pearl Glare White Tricolour
2022 CRF1100L Africa Twin Grand Prix Red
2022 CRF1100L Africa Twin Matte Ballistic Black
2022 CRF1100L Africa Twin Adventure Sports Pearl Glare White Tricolour
2022 CRF1100L Africa Twin Adventure Sports Matte Ballistic Black Metallic