avatar Thierry SarasynThierry Sarasyn    14 apr 2023, 11:09    0   

Het Belgian Bike Weekend is meer dan het grootste test event van het land. Met een ruime Biker’s Market binnen in de Oktoberhallen, is er ook heel wat te beleven voor wie niet gaat testrijden of naast de testritten ook wel wat anders wil zien en doen op 22 en 23 april.

Dit is een eerste greep uit het ruime aanbod in de Biker’s Market

Biker’s Terrace

Een Biker’s Terrace, daar moeten we niet veel uitleg over geven. Gelegen tussen de hoofdhall, de zone met testmotoren en met zicht op het FMX4ever freestyle spektakel, lijkt het Bikers Terrace een drukbezette plaats te gaan worden.

MotoPeinture

MotoPeinture is veel meer dan één van de hoogst aangeschreven bedrijven voor het (her)spuiten van motorfietsen en auto’s. Het bedrijf van Matthias Van Brussel is ook de plek waar het leuk toeven is tussen klassieke motoren, vintage memorabilia en ander leuks. En Matthias zelf ontpopte zich ondertussen tot een duizendpoot die zelfs een thema in de meest recente editie van Moto Retro Wieze voor zijn rekening nam. In dezelfde Oktoberhallen zal Matthias enkele van zijn leukste motorfietsen tonen en alomtegenwoordig zijn om raad te geven, sterke verhalen te vertellen of gewoon het Bikers Terrace op te fleuren.

Empirelogo mats

Je zou er van staan kijken hoeveel motoren op matten rusten. Thuis in de garage, op wedstrijden, in de MX paddock… Empirelogo mats DG Trade levert milieumatten aan de grootste MX en wegrace teams ter wereld en maakt alles op maat. Het Belgische bedrijf is ook de enige FIM erkende leverancier van motormatten. Bezieler Luc Goffin is niet alleen een ex-motorcross kampioen, maar ook een man die met kennis van zaken het best mogelijke advies kan geven voor je eigen mat. En het is allemaal nog betaalbaar ook.

Harley-Davidson Adventure Centre

Het Harley-Davidson Adventure Centre is dé plek om je adventure skills bij te schaven en om de Pan America te testen. Het Adventure Centre is een domein van 13 hectaren in Olmen, op de grens tussen de Antwerpse kempen en Limburg. Gediplomeerde lesgevers helpen je daar om je eigen niveau op te krikken en je motor beter te leren kennen en benutten. Op het Belgian Bike Weekend staat de stand van het Adventure Centre vlakbij die van het organiserende MotoMedia.

VSC Aanhangwagens

Reeds 15 jaar is Pascal Verspeek bezig met het verbouwen en verhuren van aanhangwagens voor motortransport. VSC heeft zich gespecialiseerd in grotere geremde oplossingen, waarbij je 1 tot 6 motoren (waarbij zelfs grote motoren als een BMW GS tel) kan plaatsen op een aanhangwagen.

VSC koopt het kale chassis bij de fabrikant, en gaat deze op maat aanpassen, om er een dynamische oplossing van te maken, zodat eender welke motor de klant aanbiedt, deze degelijk kunnen worden vastgezet.
Ondertussen heeft VSC reeds 29 aanhangwagens beschikbaar. Twee daarvan zullen te zien zijn in de Oktoberhallen en ook het advies dat je er krijgt maakt het bezoek interessant.

MotorSport Vlaanderen

MotorSport Vlaanderen is de Vlaamse tak van de Belgische MotorRijdersBond (BMB). De federatie is er voor elke motorrijder, dat wil zeggen niet alleen de klassieke motorsporters als motorcrossers,racers, enduristen of trial rijders, maar ook voor de vele tour clubs die bij de federatie aangesloten zijn. Een MSV lidkaart biedt vele voordelen, het Belgian Bike Weekend is dé opportuniteit om eens langs te gaan bij de mensen van de federatie.

Walk of Fame

20 iconische motoren of motoren met een verhaal mogen de Walk of Fame bevolken. Dat kan vanalles zijn. Te ontdekken ter plaatse wat het wordt, maar we geven al een paar tips mee. Zoals in de volgende trefwoorden: Travis Pastrana, Dakar, Norton, Diesel, Elsinore, 851, RC, FN, MotoPeinture…De motoren staan vooraan in Hall 1, elke motor zal een korte beschrijving hebben zodat iedereen weet waarover het gaat. En misschien zijn er wel enkele te koop…

Bike Parts

De zaak van Johan Geerinck hoeft enerzijds geen introductie en anderzijds is het mogelijk om een boek te schrijven over Bike Parts. Verdeler van Suzuki, Benelli, Royal Enfield, Peugeot, Sym, Sherco, dé plek voor onderhoud van bromfietsen tot zware motoren en alles daartussenin, specialist in tuning, speciaalzaak in kledij en accessoires… en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Bike Parts staat op het testgedeelte in voor tests van de meeste van de hierboven vermelde merken, maar zal in Hall 1 vooral een plek zijn waar elke motorrijder wel iets vindt. Gewoon omdat Bike Parts voor elke motorrijder wel iets te bieden heeft. Duizendpoten voor tweewielers…

MotorNieuws

En nu we het toch over duizendpoten hebben: de redacteurs van MotorNieuws staan op de stand van deze fijne website klaar met straffe verhalen, advies over motoren en flauwe moppen. Met in de rug de Belgische première van de Belgische primeur van de Kawasaki ZX4-R en de motor waarmee opperhoofd Thierry Sarasyn dit jaar nog het wereldrecord touring wil scherper stellen: 15 landen in minder dan 24 rijden. Niemand die dààr jaloers op is. Op de Bimota die er ook zal staan daarentegen…

Horizon motorreizen

Horizon motorreizen hoeft bij menig motorrijder geen introductie meer. De bekende organisator van motorreizen heeft een zeer breed aanbod van individuele- en groepsreizen en biedt ook trainingen aan. Het zeer uitgebreide aanbod vind je op hun website, maar advies en persoonlijke info krijg je in Hall 1 op het Belgian Bike Weekend!

MotoTech

Yamaha dealer uit Wetteren en met levende race legende David Drieghe als drijvende kracht. Naast het verwezenlijken van ambitieuze Endurance projecten, runt David het MotoTech Yamaha dealership langs de Brusselse Steenweg in Massemen. De man achter één van de grootste Yamaha-dealerships van Vlaanderen, zal op het Belgian Bike Weekend ook aanwezig zijn bij de Yamaha testritten, maar hij en zijn team staan in Hall 1 ook paraat met advies en wellicht een paar sterke verhalen.