avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    26 jan 2023, 10:13    0   

DG Sport heeft reeds enkele edities van de Bikers’ Classics onder z’n gordel – het onbetwiste mekka voor liefhebbers van vintagemotoren op het circuit van Spa-Francorchamps. Voor de editie van 2023, die op zaterdag 12 en zondag 13 augustus gepland staat, heeft de organisatie evenwel een flinke verrassing in petto. De Bikers’ Classics zullen worden geïntegreerd in een even ambitieus als spannend Bikers’ Festival!

Het grotere plaatje

“Het belangrijkste doel was een formule te vinden die deze uitzonderlijke machines van weleer nog meer in de schijnwerpers zou zetten. Evenals alle activiteiten die bij het rijden zelf horen”, vertelt Florian Jupsin, Bike Manager bij DG Sport. “Dat bracht ons op het idee van een veelzijdig Bikers’ Festival. Een evenement bedoeld om alle motorfans, zowel moderne als vintage, naar het mooiste circuit ter wereld te lokken. De ‘klassiekers’ zullen nog genoeg tijd hebben om te rijden – de parades blijven op het programma. En ook de voormalige kampioenen blijven op post voor wie graag herinneringen ophaalt. De classics worden gewoon deel van een groter geheel, het Bikers’ Festival…”.

Voor elk wat wils

De ‘Trial Classics’ en de Revival van de 2 Dagen van Stavelot – die de ouderwetse trials en enduro in het voetlicht zetten, blijven ook op het programma staan. Vanaf nu krijgen ze gezelschap van de Ardenne Moto Trail, een tweedaagse rit dwars door de Ardennen! De 1000 Virages is dan weer een rit over de weg, eveneens over twee dagen, die enkel over asfaltwegen wordt verreden. Meer informatie over deze twee nieuwe evenementen, de Ardenne Moto Trail en Les 1000 Virages, volgt binnenkort…

En dat is nog niet alles. Het hoogtepunt van het Bikers’ Festival 2023 zal een tentoonstelling zijn. Tijdens dit evenement willen de importeurs graag hun mooiste en nieuwste modellen presenteren en laten testen. Voeg daar nog enkele concerten en entertainment voor jong en oud aan toe, en je hebt een echt Bikers’ Festival dat voor elk wat wils biedt.

Nee, wij twijfelen er niet aan: halverwege augustus is de motor opnieuw koning op het Circuit van Spa-Francorchamps… Motornieuws.be / Motojournal.be is partner van het evenement, dus we houden u sowieso op de hoogte!

Meer info over het Bikers’ Festival

Meer info over de Bikers’ Classics