avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    16 aug 2022, 17:07    0   

Als je binnen het sporttouringsegment op zoek bent naar een motor, dan kom je al snel uit bij de Kawasaki Ninja 1000SX. Een machine die bij menig motorrijder geliefd is om z’n comfort, uitvoerige standaarduitrusting, krachtige blok en ruime bagagemogelijkheden. Anno 2023 komt daar nog een nieuwe kleurstelling bovenop.

Metallic Matte Sovereign Red

Troeven op overschot

Wie ‘m ooit gereden heeft, weet dat de 1.043cc vier-in-lijn een schoolvoorbeeld van souplesse is, met overschot aan vermogen (142 pk) en koppel (111 Nm). Tel daar nog een verstelbaar windscherm en dito monoshock (veervoorspanning), een TFT-display (met connectiviteit), cruisecontrole, een up/down quickshifter en vier rijmodi (Sport, Road, Rain en Rider) bij op en er blijft niet veel te wensen over. Daarenboven zijn de tractiecontrole en het ABS gekoppeld aan de 6-assige IMU waardoor ze hellingshoekafhankelijk kunnen ingrijpen wanneer nodig. Potig standaardpakket.

Emerald Blazed Green

Nieuwe jas

Voor 2023 krijgt de Ninja 1000SX bovenop de nog steeds verkrijgbare ‘Emerald Blazed Green’-kleur ook een nieuwe kleurstelling: ‘Metallic Matte Sovereign Red’. Vanaf oktober zijn zowel het 2023-model als de gekende optiepakketten (Tourer, Performance en Performance Tourer) beschikbaar bij uw Kawasaki-dealer.

Prijzen worden later dit jaar bekend gemaakt. Kijk voor meer informatie of een dealer bij u in de buurt op www.kawasaki.be