Onze vrouw in het BK: 2 x P1!

Vrijdagmiddag aangekomen op het voor mij bekende Circuit de Croix-en-Ternois voor de derde manche van de Women’s Cup 2022! Ik was er net op tijd voor de technische keuring, de briefing en de laatste vrije training. Alles uitladen, checken en gas!

Maar wat was me dat?! Lieve Eddy gedroeg zich nogal als een wilde pony en met een laptime van 59,2 baarde ik me wel wat zorgen. De meiden hadden er inmiddels twee trainingsdagen opzitten en enkelen zetten een hoge 58’er neer, dus ik moest en kón harder, sowieso! Na een volledige check-up van de motor bleek mijn schokdemper helemaal ontregeld te zijn. Terug alles op punt en voorbereiden op de eerste en enige kwalificatie op zaterdagochtend.

Quali

De kwalificatie was ok, maar ook niet top. Ik reed enkele keren de pitstraat binnen, nog een laatste fine-tuning van de vering en terug gas op de lollie. Ik wist me met een 58,2 op een derde positie algemeen en eerste plaats in de Supersport te kwalificeren.

Race 1

Ik had een goede start, ging als tweede de eerste bocht uit. Na drie rondes ging ik Béa voorbij tot Line me uitremde en de leiding nam. Ronde zestien, crash, ambulance uit, rode vlag. Herstart vanop P2 voor vijf ronden. Ik ging als derde de eerste bocht in, probeerde nog enkele inhaalpogingen, maar bolde als derde algemeen en eerste 600cc de finishlijn over met een rondetijd van 57,3. De rondetijden voor en na de rode vlag zorgden ervoor dat ik P2 algemeen werd!

Race 2

Ik nam geen slechte start, maar werd wat gesmashed en kwam als derde de eerste uit. Béa en Line battelden wat en tactisch als ik ben, liet ik de meiden elkaar eerst maar wat afmatten. Na tien rondes ging Béa Line voorbij en sloeg ze meteen een gaatje. Ik moest mee, sowieso! Ik ging Line voorbij en algauw pakte ik ook Béa. Ik reed een ronde of tien op kop met een rondetijd van 56,9 en had inmiddels een gat geslagen van zes seconden! Maar dan… vijf ronden voor het einde gaf de motor forfait en liep hij niet verder dan 12.000 toeren. Als een oud wijf sputterde ik verder.. Vijf ronden, gewoon doorgaan, Jill, uitrijden!

In de laatste ronde kwam Line – en uiteindelijk ook Béa – me in de laatste bocht voorbij! Klote! Echt jammer dit! Maar ook dat is racen… Alsnog P1 Supersport en derde algemeen ga ik met twee mooie bekers naar huis! Iedereen merci’tjes! Voor de steun, helpende handen en support op zich!

In het bijzonder de technische vrienden die de motor terug helemaal prepareerden voor Circuitfun @ Clastres 29/8. Het was wederom een geweldig weekend, waarvoor uitermate veel dank!

Foto’s: Rodolphe Herpet


Ben je benieuwd naar al mijn raceverhalen, check dan zeker mijn pagina’s:

Facebook: https://www.facebook.com/JillRacing5/

Instagram: https://www.instagram.com/jilldanneels/


Groetjes!

Jill #5

Motornieuwsbrief

Wil je gratis op de hoogte gehouden worden van alle motornieuws? Schrijf je hieronder in op onze nieuwsbrief en ontvang gratis elke week nieuws, tests, de leukste routes en nog veel meer!
Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.
Schrijf je in en ontvang de laatste motorupdates

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij maken gebruik van cookies of gelijkaardige technologieën (bv. pixels of sociale media plug-ins) om o.a. uw gebruikservaring op onze website zo optimaal mogelijk te maken. Daarnaast wensen wij analyserende en marketing cookies te gebruiken om uw websitebezoek persoonlijker te maken, gerichte advertenties naar u te verzenden en om ons meer inzicht te geven in uw gebruik van onze website.

Gaat u ermee akkoord dat we cookies gebruiken voor een optimale websitebeleving, opdat wij onze website kunnen verbeteren en om u te kunnen verrassen met advertenties? Bevestig dan met "OK".

Wenst u daarentegen specifieke voorkeuren in te stellen voor verschillende soorten cookies? Dat kan via onze cookie policy. Wenst u meer uitleg over ons gebruik van cookies of hoe u cookies kan verwijderen? Lees dan onze cookie policy.