Onze vrouw in het BK: eerste podium in de Supercup!

Op donderdag 23/6 was het opnieuw zover! De tweede Sprint-wedstrijd op circuit Zolder, waar onze vrouw Jill #5 opnieuw meestreed in de hoogste klasse van het Vlaams Kampioenschap

Foto: WEP Photography

30°C

De ‘beast’-modus was ’s morgens niet overtuigd aanwezig, een paar verdwaalde ziektekiemen stookten nog wat onrust in mijn lijf. Negeren die handel, je kan er ook niet altijd op je opperbest uitzien, denk ik dan. Maar de echte confrontatie kwam pas in de eerste kwalificatie, waar ik blijkbaar startte met P5 en mijn rondetijden – achteraf gezien – een beetje belachelijk waren.

Aan die ‘oude-diesel-presence’ moet toch iets veranderen, in de toekomst. Werkpuntjes, werkpuntjes. Terug wat vertrouwen winnen, opbouwen, maar hopend dat we met nieuwe banden en check-up van de remmen in de tweede kwalificatie een betere tijd kunnen neerzetten! Zo gedacht, zo gedaan. Intussen was het al goed heet en met zo’n 30 graden celsius zette ik in Q2 een 1.41.1 neer. Goed voor een vierde plaats in mijn categorie!

Foto: WEP Photography

Nog steeds een seconde onder mijn beste tijd van vorige keer, maar de fysiek liet wel wat te wensen over. Toen daarenboven bleek dat iemand zich kwalificeerde in twee categorieën en in de wedstrijd met de Superbike aan de de start zou komen, was ik al bij al toch heel tevreden met mijn derde plaats op de startgrid van de SSP! 


Koers!

Ik nam geen slechte start, maar stond aan de binnenkant opgesteld, waardoor het altijd wat wurmen is in die eerste bocht. Een paar passages, maar ik kon al snel mijn positie vrijwaren. Er kwam er eentje voorbij, er ging er eentje van de baan. Na negen ronden wedstrijd, zag ik op het bord ‘P3’ verschijnen en wist ik dat het eerste podium in de SuperCup binnen was! Wat een gevoel!

Foto: WEP Photography

In Race 2 kwam er iemand zwaar ten val in de warm-up lap. Rood. Binnenkomen. Ambulance uit. Wachten. Chaufferen. Wat een hitte! Ambulance binnen. Herstart voor twee ronden warm-up en zeven ronden wedstrijd. Als een stelletje heethoofden stoof iedereen de baan op. Het voelde als 50 graden en de mindset van de piloten evenaarde die boel. Start! Ik was goed weg. Er kwam me een andere SSP voorbij in de eerste linkse die wat verderop in aanraking kwam met een andere motor en ik moest uitwijken om er zelf niet op te knallen. Zo verloor ik heel wat plekken en strandde op een vierde plaats in mijn categorie. Ik trachtte nog terug naar de kopgroep te rijden, maar zat opnieuw vast achter een Superbike die ik moeilijk voorbij kon. 2 Laps… 1 Lap… Finish!

Al bij al ging tevreden ik huiswaarts, met een eerste officiële solo-beker en P3 & P4 in de SuperCup! Op naar meer van dit, er is nog veel plaats in de kast!

Foto: WEP Photography

Nu alle focus richting Women’s Cup @Carole 9-10/7, waar ik alles op alles wil zetten om die te winnen! Focus. Mindset. Gas!

Zeker welkom, altijd leuk, 40 strijdende dames! 😉


Hopelijk tot dan! 

Groetjes, 

Jill #5!

Motornieuwsbrief

Wil je gratis op de hoogte gehouden worden van alle motornieuws? Schrijf je hieronder in op onze nieuwsbrief en ontvang gratis elke week nieuws, tests, de leukste routes en nog veel meer!
Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.
Schrijf je in en ontvang de laatste motorupdates

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij maken gebruik van cookies of gelijkaardige technologieën (bv. pixels of sociale media plug-ins) om o.a. uw gebruikservaring op onze website zo optimaal mogelijk te maken. Daarnaast wensen wij analyserende en marketing cookies te gebruiken om uw websitebezoek persoonlijker te maken, gerichte advertenties naar u te verzenden en om ons meer inzicht te geven in uw gebruik van onze website.

Gaat u ermee akkoord dat we cookies gebruiken voor een optimale websitebeleving, opdat wij onze website kunnen verbeteren en om u te kunnen verrassen met advertenties? Bevestig dan met "OK".

Wenst u daarentegen specifieke voorkeuren in te stellen voor verschillende soorten cookies? Dat kan via onze cookie policy. Wenst u meer uitleg over ons gebruik van cookies of hoe u cookies kan verwijderen? Lees dan onze cookie policy.