Onze vrouw in het BK: wedstrijdverslag Croix-en-Ternois!

Wat een ervaring, wat een races, wat een voldoening! Nog nagenietend van mijn allereerste
BK-wedstrijd. En wat voor één! Ik wou vooral een eerste ervaring opdoen tussen de grote jongens, proberen aanpikken en hopelijk sneller worden.  Target? Niet als laatste eindigen. Maar dit? Neen. Dit had ik absoluut niet verwacht…

Foto: Jan Vermeer

Persoonlijk record!

Donderdag was de allereerste training op het circuit Croix-en-Ternois anno 2022 en tijdens de tweede sessie wist ik al mijn PR (=persoonlijk record) te kloppen. Een beetje tevreden, maar nooit helemaal, analyseerden we het beeldmateriaal en bereidde ik me mentaal voor op mijn eerste echte wedstrijdweekend. 

De kwalificaties op zaterdag verliepen goed. Ook al waren de temperaturen ’s morgens niet optimaal, toch klokte ik een 0:57,4. De tweede kwalificatie verliep wat stroever, maar alsnog zette ik een 0:57,1 op de teller. Goed voor een 6e startplaats op de startgrid! 

Foto: Wep Photography

Zondag! Wedstrijddag! Stressssss! Een eerste echte start. Gelukkig hadden we de voorbije dagen – dankzij Circuitfun.be – wat ruimte gekregen om mijn starts te oefenen, waardoor de mislukte wheelies steeds mooier werden. Alle geluk! Het adrenalineniveau viel niet altijd mee. Een gouden medaille voor de helpers, echt en oprecht!

Race 1

Ik was goed vertrokken, de tips & tricks wierpen zijn vruchten af. Ik kon eventjes de kopgroep bijhouden, maar Van Calster en Ghysels waren net te snel en sloegen een gaatje. Ik verdween in niemandsland, hield vast aan een 4e positie en verloor jammer genoeg wat tijd toen ik een gedubbelde rijder trachtte in te halen. Schuijt zag zijn kans goed in, zette de laatste ronde zijn snelste tijd neer en haalde me in de laatste ronde, laatste bocht in. BALENNNN!

P5 en een belangrijke les rijker bereidde ik me voor op race 2. 

Foto: Wep Photography

Race 2

In de verkenningsronde werd het ons snel duidelijk dat oliesporen wat roet in het eten zouden gooien. Quasi alle bochten waren mooi bezand op de ideale lijn, echt dikke pret! Dat was meteen merkbaar in de eerste bocht. Ik had wederom een goede start, maar durfde niet voluit over het oliespoor. 

Ik verloor wat plaatsen, maar vocht terug voor mijn positie en zat quasi de ganse wedstrijd bij Schuijt in het achterwiel. In enkele bochten was ik echt sneller, maar het ontbrak me de ballen om hem voorbij te gaan. Tactiek was in de laatste ronde, laatste bocht (sounds familiar?), hem te pakken, maar die jongen heeft blijkbaar wat race-ervaring en hield de deur mooi dicht. Wederom P5 en dat op minder dan 3 seconden van de laatste podiumplaats! 

Foto: Pix4Racer

Honger naar meer

Dit weekend was vooral heel leerrijk. Ik heb enorm genoten en dit smaakt absoluut naar meer. Ik verbeterde mijn PR naar een 0:56,8 tijdens de wedstrijd, hopelijk kan ik die trend overal mooi verderzetten. Alles geven is het motto! Nu op naar de 2h Endurance te Zolder op donderdag 28/4 waar ik samen met Jef Van Calster onder de naam “Chick & Chips” ten tonele verschijn! Zoveel zin in! Iedereen welkom!


Wil je al mijn avonturen van dichtbij meemaken? Volg me gerust op Facebook: (1) Jill #5 | Facebook of Instagram Jill Danneels (@jilldanneels) • Instagram-foto’s en -video’s

Groetjes!

Jill #5

Foto: Pix4Racer

Motornieuwsbrief

Wil je gratis op de hoogte gehouden worden van alle motornieuws? Schrijf je hieronder in op onze nieuwsbrief en ontvang gratis elke week nieuws, tests, de leukste routes en nog veel meer!
Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.
Schrijf je in en ontvang de laatste motorupdates

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij maken gebruik van cookies of gelijkaardige technologieën (bv. pixels of sociale media plug-ins) om o.a. uw gebruikservaring op onze website zo optimaal mogelijk te maken. Daarnaast wensen wij analyserende en marketing cookies te gebruiken om uw websitebezoek persoonlijker te maken, gerichte advertenties naar u te verzenden en om ons meer inzicht te geven in uw gebruik van onze website.

Gaat u ermee akkoord dat we cookies gebruiken voor een optimale websitebeleving, opdat wij onze website kunnen verbeteren en om u te kunnen verrassen met advertenties? Bevestig dan met "OK".

Wenst u daarentegen specifieke voorkeuren in te stellen voor verschillende soorten cookies? Dat kan via onze cookie policy. Wenst u meer uitleg over ons gebruik van cookies of hoe u cookies kan verwijderen? Lees dan onze cookie policy.