Xavier Siméon zet een punt achter zijn carrière

Op 33-jarige leeftijd heeft de Belgische motorrijder om persoonlijke redenen besloten zijn carrière als professionele rijder te beëindigen. Hij zal zich nu toeleggen op andere activiteiten, met name coaching in de Belgian Motorcycle Academy (BMA) gevestigd in Mettet, en het ondersteunen van jonge, hoopvolle mensen, waaronder Barry Baltus, onze vertegenwoordiger in Moto 2. Hij zal ook de detailhandel verder uitbreiden die hij een paar jaar geleden in Andorra opende.

“Weten wanneer je moet stoppen”

Na een periode van zorgvuldige afweging tijdens de zomer heeft Xavier Siméon de beslissing genomen om zijn racecarrière niet voort te zetten.

Siméon licht zijn beslissing toe: “Het hoogtepunt van mijn carrière bereikte ik met de titel van World Endurance Champion. Ik realiseerde me hoeveel geluk ik had om mijn passie volledig te leven, maar vandaag ligt mijn toekomst ergens anders. Ik heb bereikt wat ik moest bereiken en deze zomer realiseerde ik me hoeveel ik nog moest doen op andere gebieden. Je moet weten wanneer je op het juiste moment moet stoppen, en mijn moment is nu. Ik wil mijn passie en al mijn ervaring doorgeven aan jonge Belgische talenten die willen doorbreken. Ik denk natuurlijk aan Barry Baltus in Moto 2 maar ook aan de jongeren die hun vaardigheden nog moeten aanscherpen en de studenten van de Belgian Motorcycle Academy ASBL. Ik wil mijn ouders bedanken die me tijdens mijn carrière hebben gesteund, Francis Bata die me lanceerde, Freddy Tacheny die me heeft geholpen te worden wie ik ben, mijn partners en sponsors die gedurende mijn hele carrière in me hebben geloofd, mijn vele fans die me door dik en dun op handen gedragen hebben, en alle mensen die me op mijn racereis hebben omringd. Ik zeg geen vaarwel tegen de motor, hij zal altijd deel uitmaken van mijn leven, maar op een andere manier.”

De toekomst van Xavier Siméon zal worden voortgezet in volledige samenwerking met ZELOS, de managementstructuur die hem sinds 2012 verzorgt.

Weg wordt vervolgd met ZELOS

Freddy Tacheny, oprichter van ZELOS, legt uit: “Xavier is al meer dan 10 jaar een van de drijvende krachten achter ZELOS en persoonlijk steun ik hem al bijna 20 jaar. Het lag dan ook voor de hand dat hij na zorgvuldig samen overleg, culminerend in zijn persoonlijke beslissing, zijn weg vervolgt met ons. ZELOS is er dan ook trots op om te kunnen rekenen op Xaviers ervaring en dynamiek om onze vele motorprojecten vooruit te helpen en tot een goed einde te brengen.”

Palmares Xavier Siméon

2022: 24u Moto (Le Mans) winnaar, 24u SPA EWC Moto – 4e

2021: World Endurance kampioen

2020: World Endurance kampioen

2019: MotoE – 5e

2018: MotoGP – 27e

2017: Moto2 – 23e

2016: Moto2 – 17e

2015: Moto2 – 7e

2014: Moto2 – 14e

2013: Moto2 – 12e

2012: Moto2 – 21e

2011: Moto2 – 26e

2010: Moto2 – 30e

2009: FIM Superstock 1000 Cup kampioen

2006: European Superstock 600 kampioen

Motornieuwsbrief

Wil je gratis op de hoogte gehouden worden van alle motornieuws? Schrijf je hieronder in op onze nieuwsbrief en ontvang gratis elke week nieuws, tests, de leukste routes en nog veel meer!
Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.
Schrijf je in en ontvang de laatste motorupdates

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij maken gebruik van cookies of gelijkaardige technologieën (bv. pixels of sociale media plug-ins) om o.a. uw gebruikservaring op onze website zo optimaal mogelijk te maken. Daarnaast wensen wij analyserende en marketing cookies te gebruiken om uw websitebezoek persoonlijker te maken, gerichte advertenties naar u te verzenden en om ons meer inzicht te geven in uw gebruik van onze website.

Gaat u ermee akkoord dat we cookies gebruiken voor een optimale websitebeleving, opdat wij onze website kunnen verbeteren en om u te kunnen verrassen met advertenties? Bevestig dan met "OK".

Wenst u daarentegen specifieke voorkeuren in te stellen voor verschillende soorten cookies? Dat kan via onze cookie policy. Wenst u meer uitleg over ons gebruik van cookies of hoe u cookies kan verwijderen? Lees dan onze cookie policy.