avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    09 jun 2022, 10:47    0   

Deze zondag vindt de BMW Motorrad Day 2022 plaats in Tienen. Daar zal in première een knalroze BMW R nineT Racer te zien zijn, ontworpen door cartoonist Niet Nu Laura (Laura Janssens) in samenwerking met borstkankerorganisatie Think Pink. De motor wordt nadien geveild ten voordele van het goede doel in kwestie.

Comfortabel in eigen lichaam

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de unieke knalroze BMW motor. Op de BMW Motorrad Day start namelijk de veiling van deze extreem bijzondere BMW R nineT Racer, die onder handen genomen is door Niet Nu Laura, ten voordele van vzw Think Pink. Laura Janssens is illustrator en cartoonist, bekend van de populaire webcomic ‘Niet Nu Laura’ en hamsterfiguurtjes ‘Philippe en Giovanni.’

“In de illustraties wil ik vrouwen tonen die zich helemaal comfortabel voelen in hun eigen lichaam. Met hier en daar een knipoog naar eerdere acties van Think Pink, zoals de roze badeendjes. Ook mijn eigen figuurtjes heb ik laten terugkomen, zo komen Think Pink, BMW en Niet Nu Laura ook mooi samen”, zegt Laura Janssens. 

Veiling

Het ontwerp van de roze racer is tot stand gekomen samen met het team van OTM. Dat staat onder leiding van Thomas Antheunis. OTM stond in voor de aankoop van de roze wrapping en de afwerking, met illustraties van Niet Nu Laura. Die heeft het team volledig kosteloos uitgevoerd, speciaal voor Think Pink. 

Think Pink is de nationale borstkankerorganisatie die zich dagelijks inzet voor borstkankerpatiënten en hun familie. De bieding start op zondag 12 juni via www.auctim.com en stopt op 19 juni om 19u. Een update kan je volgen via de social media kanalen van BMW Motorrad Belux en Think Pink (zie hieronder).

Ritje naar The Jane

De koper krijgt na de veiling niet alleen het collector’s item mee naar huis. Hij of zij krijgt ook een diner voor twee cadeau in restaurant The Jane in Antwerpen. Met dank aan eigenaar en chef-kok Nick Bril.

Ben je benieuwd naar de knalroze BMW R nineT Racer? Registreer je nu via https://www.motorrad-form.be/BMW-motorrad-day-2022-nl en kom 12 juni naar de BMW Motorrad Day in Tienen!

Over Think Pink

Als nationale borstkankerorganisatie in België heeft Think Pink vier duidelijke doelstellingen: informeren en sensibiliseren, wetenschappelijk onderzoek financieren, zorg- en nazorgprojecten ondersteunen en patiëntenrechten verdedigen. Die maakt Think Pink waar via drie fondsen.

  • Zo helpt het Geef om Haar Fonds vrouwen bij de aankoop van een pruik of mutsje.
  • Met een klein gebaar of extra steun wil het Share your Care Fonds het leven met of na borstkanker makkelijker maken, in en buiten borstklinieken.
  • En het SMART Fonds financiert wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe methodes voor opsporing, behandeling en nazorg van borstkanker in België.

Surf voor meer info, of welgekomen giften naar www.think-pink.be of bijbehorende sociale media: Facebook, Twitter, Instagram of LinkedIn.