avatar MotornieuwsMotornieuws    03 mei 2023, 17:31    0   

De 21e editie van de BMW Motorrad Days in Berlijn van 7 tot 9 juli 2023 trekt fans uit de hele wereld onder de noemer ‘100 jaar BMW Motorrad’. Ook fans van muziek, motorcultuur, skateboarden, BMX en kunst komen aan hun trekken, op het Pure&Crafted Festival. Op dat festival, dat in 2015 in Berlijn werd gelanceerd en geïnitieerd door BMW Motorrad, kunnen fans op 7 en 8 juli 2023 opnieuw de bijzondere mix van handgemaakte muziek, motorfietscultuur en new-heritage lifestyle beleven.

Op maat gesneden thuis

Terwijl de laatste twee Pure&Crafted-festivals plaatsvonden in de Sommergarten op het beursterrein van de Messe Berlin, heeft het cult-evenement nu met het Napoleon Komplex een perfect op maat gesneden thuis gevonden in het stedelijke Friedrichshain-Kreuzberg. Bezoekers kunnen zich onderdompelen in de unieke Pure&Crafted-wereld op een opslagterrein met typische industriële charme.

Lekkere muziek

Voor alle muziekliefhebbers zal er opnieuw een mooi programma zijn. Zo zal het Oostenrijkse duo Cari Cari optreden, dat de muzikale periode van de wilde jaren 70 via de grunge van de jaren 90 tot het heden omspant. Drangsal daarentegen speelt new wave, post-punk en indiepop tijdens het enige concert in Duitsland dit jaar. Ook muzikaal valt er veel meer te ontdekken. Multi-instrumentalist, producer en zanger WU-LU brengt een mix van grime, dub en punk, of Circa Waves brengt het publiek in vervoering met stuwende melodieuze indierock.

Dikke skate-actie

Een ander hoogtepunt: een Berlijnse kunstenaar ontwerpt een skatepark waar de lokale en nationale skatescene het ter plekke tegen elkaar opnemen. Aangevuld met geluiden, hapjes en de juiste vibes van de Berlijnse skategemeenschap. BMX Flatland shows zullen ook verschillende keren per dag plaatsvinden op het terrein en in het skatepark, gevolgd door workshops voor iedereen die geïnteresseerd is.

Customize area

In de Wheels Area daarentegen kunnen motorfans zich verdiepen in de wereld van het customizen. Onder andere Hookie Co. uit Dresden zal er dit jaar aanwezig zijn om de Pure&Crafted custom bike te ontwerpen. Voor het eerst zal dit jaar ook elektrische mobiliteit een centrale rol spelen, aangezien Pure&Crafted consequent bruggen bouwt van erfgoed naar mobiliteitsconcepten van de toekomst. Tot slot biedt de General Store een selectie lifestyleproducten die passen bij de passies die Pure&Crafted vormen: muziek, motorfietscultuur, skateboarden, BMX en kunst.

Tickets en voorverkoop

De voorverkoop voor Pure&Crafted is gestart en tickets voor het festival zijn nu hier te koop voor 34,90 euro. De dagkaarten gaan medio mei in de verkoop.