avatar Mattijs De LeeMattijs De Lee    02 apr 2020, 10:33    0   

BMW doet niet mee. In een persbericht laat de Duitse motortitaan weten dat ze beslissen te passen voor de komende edities van EICMA en van INTERMOT. Dat is te wijten aan de Coronacrisis en de erg onvoorspelbare tijden die daarmee gepaard gaan. Op deze manier wil BMW twijfel en onzekerheid wegnemen over het al dan niet doorgaan van deze evenementen. Zowel bij hen als bij hun partners.

Naar meer digitale communicatie?

Waar we met de EICMA kunnen spreken van een jaarlijkse hoogmis voor de motorwereld dan is dat in het geval van INTERMOT een tweejaarlijkse hoogmis. Beide beurzen zijn een belangrijke gelegenheid voor alle motormerken om hun nieuwtjes en innovaties aan de motorwereld te tonen. De keuze om hier dus nu al van af te stappen, een half jaar op voorhand, is op zijn minst opvallend te noemen.

Anderzijds had BMW al langer de neiging om niet in te spelen op de traditionele beurzen om groot nieuws wereldkundig te maken en des te meer in te zetten op exclusieve launch-shows die BMW-only zijn. Ook de wereldpremières en producthighlights die de Beierenaars dit najaar in petto hebben zullen op eigen alternatieve platformen wereldkundig gemaakt worden in de herfst van 2020. Bovendien geven ze ook expliciet aan dat ze daarvoor voor het grootste deel zullen terugvallen op hun eigen formats en eigen en andere digitale communicatiekanalen. Het begin van een trend?