avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    16 mrt 2023, 16:13    0   

Zoals we eerder vertelden, staat 2023 bij BMW Motorrad volledig in het teken van de viering van het 100-jarige bestaan van het merk, met speciale modellen en een Roadshow. Onlangs onthulden de Duitsers een speciale R nineT- en R 18-versie, die nu het gezelschap krijgen van de unieke BMW CE 04 100 Years Edition. Uniek, omdat er maar één exemplaar van is…

Knipoog naar R 32

De BMW CE 04 100 Years Edition is een opvallende creatie van onze noorderburen: BMW Motorrad Nederland heeft het revolutionaire design voorzien van talrijke klassieke elementen. De speciale lak, de pinstriping, de bekleding van het zadel en het oorspronkelijke BMW logo op de zijkanten zijn stuk voor stuk een verwijzing naar het verleden. Maar het merk kent z’n (eigen) pappenheimers: de kleuren en andere details zijn duidelijk afgeleid van de legendarische BMW R 32. Knap werk.

Opvallend design

De elektrische BMW CE 04 valt al van bij z’n lancering op door z’n bijzondere design. De horizontale accu in de bodemplaat laat ruimte voor de nodige design-spielerei. Zo is er onder de zwevende buddyseat een groot, verlicht opbergvak voorzien voor helm en laadkabel, dat je via een klep aan de rechter zijkant kan openen. Met de BMW Motorrad Connected App kan de rijder z’n smartphone (navigatie, telefonie, muziek) zien en bedienen via een groot 10.25 inch display. Kortom, een gedroomd platform voor deze 100 Years Edition.