avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    25 apr 2023, 11:55    0   

De BMW R 1250 GS is voor veel motorrijders het summum van wat een hoogpotige reismotor kan zijn. Maar wat als we je vertellen dat de Duitsers zelf een overtreffende trap in huis hebben? Maak kennis met de BMW R 1250 GS Ultimate Edition, een op 2.100 stuks gelimiteerde, copieus uitgedoste versie van BMW’s alleskunner-met-boxer.

Triple Black met optiepakketten

Onderhuids is de Ultimate Edition een Triple Black, waarop BMW Motorrad een pak packs heeft geschroefd of ge├»nstalleerd. Zo merkt het getrainde oog meteen de Shadow I/II-pakketten op, inclusief de billet alu-onderdelen uit het Option 719-pakket. Uit het Dynamic-pakket vist het merk de Dynamic Electronic Suspension Adjustment, BMW’s semi-actieve vering, evenals de pro-rijmodi en de quickshifter.

Maar ook aan touringcapaciteiten en comfort aan boord zal het deze Ultimate Edition niet ontberen: zo voorziet BMW Motorrad op deze versie cruisecontrole, handbeschermers, verwarmde handgrepen, montagebeugels voor koffers en een keyless systeem toe. Om het plaatje af te werken, is deze editie voorzien van extra ledverlichting, valbeugels voor de motor, een titanium Akrapovi─Ź-uitlaat met carbon eindkap en speciale Ultimate Edition-badges. Zo. Da’s een flinke boterham, die ook een flinke duit mag/moet kosten: 26.950 euro, incl. btw. Hol alvast even naar de bank.