avatar Gijs GilisGijs Gilis    22 nov 2021, 11:27    0   

Een ontsnapping aan de pandemie van de afgelopen 18 maanden zou een goede therapie zijn. In een programma dat de ‘The Great Getaway’ heet, biedt BMW Motorrad voor 2022 drie uitgestippelde routes aan, in Costa Rica, Portugal en de VS, allemaal geregeld en uitgevoerd door BWW-partner Elephant Moto. Elke toer omvat acht dagen rijden op een van de modellen uit de R 18-serie, een gids, overnachtingen en maaltijden, een volgwagen en een gevarieerd en ‘uitgebreid sociaal programma’. Alles wat je mee moet brengen, is een creditcard, je rijbewijs en een motoruitrusting.

Maximum twaalf deelnemers

Cruise langs ruige kusten, door dichte bossen en langs bergen en watervallen, terwijl je ook van de lokale keuken en regionale cultuur kunt proeven. De rijdagen worden afgesloten in stijlvolle accommodaties. Elke toer vertrekt met een maximum van twaalf deelnemers en is 150 tot 200 km per dag lang. ’s Avonds komt de groep samen voor een lach, diner, drankjes en livemuziek. Elke toer heeft ook zijn eigen Urban Day, waar de deelnemers de lokale cultuur van beroemde steden kunnen bekijken: San José in Costa Rica, Lissabon in Portugal, en Portland in de VS.

Data en info

De prijzen variëren, maar om je een idee te geven: het evenement in de VS kost 6.950 euro op basis van een gedeelde kamer. De tiendaagse toer is inclusief drie maaltijden per dag, en aankomst- en vertrekdagen vanaf het vliegveld. De geplande slots voor The Great Getaway zijn: Costa Rica in maart 2022, Portugal van april tot juni 2022 en de VS van augustus tot oktober 2022.