avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    15 sep 2022, 15:53    0   

Een gelimiteerde oplage! Van BMW’s recentste GS! Hebben? Wel, dan zal je helaas Frans staatsburger moeten zijn, of er op z’n minst eentje importeren van over de zuidergrens. BMW Motorrad France heeft 1.250 stuks voorzien van z’n nagelnieuwe BMW R 1250 GS Edition Spirit of GS 2023, dus een beetje haast is geboden, maar ze zullen morgen vermoedelijk nog niet allemaal de deur uit zijn. De speciale editie is geënt op de motoren die afgelopen week werden afgebeuld tijdens de GS Trophy, en springen uit de band door de spaakwielen, valbeugels en de opvallende zwart/oranje kleurstelling die van snuit tot zadel loopt en op nagenoeg elk onderdeel terug te vinden is.

Bovenop de opvallende kleurstelling, pronkt de Spirit of GS ook met een speciale oranje geanodiseerde alu badge op de stuurklem. Die is voorzien van een lasergravure ‘One of 1250’. Idem ditto voor de inlay op de handkappen. Voorts vallen meteen ook de velg- en framestickers op en springt het knappe, van oranje stiksels voorziene zadel meteen in het oog.

Wie ‘m van dichtbij had gemonsterd, had al gezien dat deze speciale editie is gebouwd op basis van de BMW R 1250 GS Triple Black. Kwestie van een hommage te brengen aan z’n leenheer, ging BMW Motorrad France ook voor zwarte velgranden, een donker windschermpje, én zwarte valbeugels. Een mooie, duistere knipoog.

Wakosta?

Wil je één van de 1.250 exemplaren in huis halen, dan heb je het best ook 27.990 euro in huis. Dat is overigens net geen 3.000 euro meer dan de basisprijs van de Triple Black. Exclusiviteit mag wat kosten, nietwaar?