avatar Gijs GilisGijs Gilis    21 apr 2022, 15:05    0   

Zoals vaker is gebeurd, nodigt BMW bekende customisers uit om unieke machines op basis van de R 18 te creëren. In dit geval leverde BMW Canada drie exemplaren aan de specialisten Jay Donovan uit Victoria (Brits Columbia), Konquer Motorcycles uit Kelowna (Brits Columbia) en Augment Motorworks uit Toronto (Ontario). De enige eis die aan de drie customisers werd gegeven, was dat de aangepaste motorfietsen aan de verkeersregels moesten voldoen. Deze zomer zullen de drie customs op een nationale tournee langs grote Canadese BMW-dealers gaan.

R 18 Future Café

Jay Donovans R 18 Future Café laat veel werk zien aan de metalen onderdelen. De uitlaat heeft een hoge doorgang en eindigt onder de zitting. De nieuw ontworpen brandstoftank, met zijn gepolijste, ruwe aluminium bovenkant, en de uitgesneden, in contrasterend zwart gespoten vleugels versterken de lengte van de motorfiets.


Chopper Tattooed R 18

Nick Acosta van Augment Motorworks heeft de klassieke Amerikaanse chopperstijl ontwikkeld voor de Duitse boxer, die hij El Boxeador heeft gedoopt. Het tatoeagethema in combinatie met de sissybar, de handgemaakte koplampbeugel, het mini ape-stuur, de shaker-uitlaat en het speciaal gemaakte zadel maken van de R 18 een instant klassieker met lichte accenten.


R 18 Diamond Custom

Rob Thiessen en zijn team bij Konquer Motorcycles namen de R 18 en maakten er een dragster van. Brons metallic lak, aangepaste spatborden, een aangepaste zitting en een ruitpatroon zorgen voor een zeer laag en langgerekt uiterlijk.