avatar MotornieuwsMotornieuws    24 feb 2023, 14:44    0   

De 21e editie van de BMW Motorrad Days gaat dit jaar door van 7 tot 9 juli in Berlijn en staat in het teken van de 100e verjaardag van BMW Motorrad. De volgende evenementen staan op de planning:

Rondleidingen in de BMW Motorrad fabriek in Spandau

Hier komen BMW motorfietsen tot leven: in het hart van de Berlijnse wijk Spandau staat de geboorteplaats van BMW Motorrad. Van ’s ochtends tot ’s avonds krijgen meer dan 1.000 gelukkigen de kans om de BMW Motorrad fabriek in Spandau van dichtbij te bezoeken tijdens een rondleiding.

Pure&Crafted Festival

Naast de BMW Motorrad Days komen ook muziekliefhebbers aan hun trekken tijdens het Pure&Crafted Festival. Muziek, motorcultuur en lifestyle komen samen in het bruisende Kreuzberg. Met onder andere internationale muziekacts, BMW Motorrad Heritage motoren, gerenommeerde customizers en een General Store met een breed scala aan producten.

GS-gemeenschap ontmoet elkaar in de Adventure Hub

Naast het aanbod aan endurotrainingen en begeleide offroadtochten door het prachtige Brandenburg, wordt het terrein van MCC Schenkenhorst omgetoverd tot de place to be voor de internationale BMW GS-community.

Internationale kwalificatie voor de International GS Trophy 2024 Namibië

Van 6 tot 8 juli vindt op het terrein van MCC Schenkenhorst ook de international kwalificatie voor de GS Trophy 2024 plaats. Alle GS-rijders waarvan het thuisland geen nationale kwalificatie aanbiedt, kunnen hier deelnemen. De top drie zal dan voor het eerst in de geschiedenis een internationaal team vormen, dat in 2024 in Namibië zal deelnemen.

Circuittraining op de Spreewaldring

Op een klein uurtje rijden van de Messe Berlin, ligt de Spreewaldring, een trainings- en racecircuit. Je kunt er onder professionele begeleiding rijden met de S 1000-modellen. Bovendien worden er meerdere keren per dag Race Taxi Drives met M2 auto’s aangeboden.

In de Zomertuin, Heritage Area of Festivaltent?

Bezoekers zullen kunnen kiezen uit een grote verscheidenheid aan eten en drinken in de zomertuin, de erfgoedzone of de speciaal opgerichte grote festivaltent. Deze biedt plaats aan ongeveer 2.000 mensen en wordt het middelpunt voor alle feestgangers.
De Heritage Area staat vol custom bikes, er wordt coole muziek gespeeld en er is een biertuin. In de namiddag komt de DJ al op gang, terwijl op vrijdag- en zaterdagavond rock-‘n-rollbands voor de muziek zorgen.

Speciale tentoonstelling ‘100 jaar BMW Motorrad’

Ter gelegenheid van het jubileum kunnen de bezoekers van de BMW Motorrad Days zich verheugen op een speciale tentoonstelling met motoren en belevenissen uit elk decennium van de 100-jarige geschiedenis van het bedrijf. En wat zouden de BMW Motorrad Days zijn zonder veel motoractie? Daarom zullen in 2023 spectaculaire motorshows hot zijn: een FMX-show, de trial show van en met Adrian Guggemos, en de streetbike stuntshow met Dirk Manderbach.

Testritten op de nieuwste BMW-motoren en scooters en ‘rijden zonder rijbewijs’

Op het programma staan ook uitgebreide testritten meer dan 100 motorfietsen, waaronder de BMW CE 04-scooters, waarmee u Berlijn elektrisch kunt verkennen. En als je nog nooit op een motor hebt gezeten, boek je gewoon een plekje bij ‘rijden zonder rijbewijs’. Hier onderneem je je eerste pogingen tot motorrijden onder deskundige begeleiding van onze partnerrijschool.

Een festival voor het hele gezin

De BMW Motorrad Days zijn traditioneel een festival voor het hele gezin, met vooral voor kinderen en jongeren veel aanbod. Of het nu gaat om de miniatuurstad voor de kleintjes, het kinderparcours voor fietsen en duwfietsen, de wheelie-school van Dirk Manderbach of de BMW Motorrad e-gaming trailer. Hier is voor elk wat wils. Het programma wordt afgerond met presentaties van wereldreizigers en er zijn nog veel meer spannende randevenementen.

De toegang tot het jubileumevenement is gratis.

Kaarten verkrijgbaar vanaf maart op www.pureandcrafted.com