avatar Gijs GilisGijs Gilis    17 mei 2021, 23:56    0   

BMW Motorrad had al een hele accessoirecatalogus voor de R 18, maar omdat er altijd vraag is naar meer en beter komen de Duitsers nu met Option 719-onderdelen. De interne code ‘719’ staat bij BMW al decennia lang voor hoogwaardige onderdelen, een speciale uitrusting, ongebruikelijke verzoeken en unieke items. Voer voor de mond van de R 18-bezitter.

Streamliners

Het Option 719 Design Package Aero omvat cilinderkopafdekkingen links en rechts, een voorklep en een inlaat-snorkelafdekking links en rechts. Alle onderdelen zijn gemaakt van aluminiumplaat met een geborsteld oppervlak. De cilinderkopdeksels zijn voorzien van luchtopeningen die moeten doen denken aan de ‘streamliners’ van de jaren 1920 en 1930.

Van violet tot turkooisblauw

Het Option 719-zadel is verwarmd en heeft ruitvormige stiksels. Liefhebbers van andere wielen kunnen kiezen tussen twee gegoten lichtmetalen velgen: matzilveren Aero’s en matzwarte Icons. De velgen hebben gefreesde ribben op de zes spaken. Liever een speciaal kleurtje? Dat kan er ook nog bij met de Option 719 ‘Galaxy Dust metallic’ in combinatie met ‘Titaniumzilver 2 metallic’. Galaxy Dust glinstert van violet tot turkooisblauw, afhankelijk van de lichtinval. Deze speciale kleur wordt gecombineerd met Titanium Silver 2 op de brandstoftank. De overgang tussen de twee kleurvlakken is een met de hand aangebracht rookeffect dat bekend is van de R 90 S.

Klik hier voor meer info over BMW Option 719.