avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    30 jan 2023, 16:19    0   

De afgelopen BMW Motorrad International GS Trophy 2022 in Albanië is amper afgelopen, of de Duitsers kondigen al de volgende bestemming aan van hun überevenement. Dit keer trekken de beste GS-avonturiers naar het onherbergzame Namibië. Na omzwervingen langs de andere continenten, keert de International GS Trophy in 2024 dus terug naar waar alles in 2008 begon: Afrika.

Kwalificatie

Het merk organiseert vooraf in totaal 15 nationale kwalificatiewedstrijden en één internationale kwalificatiewedstrijd. Om een plek in één van de 22 nationale teams te bemachtigen, moeten de deelnemers zowel navigatieoefeningen op basis van GPS, offroadritten en technische proeven tot een goed einde brengen. De teams die op nationaal niveau winnen, winnen een reis naar de internationale vrouwelijke kwalificatieronde. Daar krijgen de in totaal zes vrouwelijke en zestien mannelijke teams felbegeerde zitjes in het vliegtuig naar Namibië toegewezen.

De kwalificatiewedstrijden voor de BMW Motorrad International GS Trophy 2024 zullen alvast georganiseerd worden in volgende landen en regio’s: Brazilië, Benelux, China, Duitsland, Frankrijk, Italië, India en Japan. Maar ook Latijns-Amerika (Chili, Costa Rica, El Salvador, Guatemala, Colombia, Panama, Paraguay, Peru, Mexico), Midden-Oosten (Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein, Jordanië, Koeweit, Libanon, Oman, Pakistan, Qatar, Saoedi-Arabië), Zuid-Afrika, Zuid-Korea, Groot-Brittannië, Verenigde Staten horen daarbij.

Internationaal team

Ook zij die hun vaderland niet op de lijst met nationale of regionale kwalificatierondes zien staan, hoeven niet te wanhopen. Tijdens de BMW Motorrad Days in Berlijn – van 7 tot 9 juli 2023 – biedt BMW Motorrad namelijk voor het eerst internationale kwalificaties. Daarmee wil het merk een groter aantal enduro-rijders de kans te geven deel te nemen aan de International GS Trophy 2024. De winnaars uit die preselectie komen dan in het internationale team terecht.

Kwestie van de ‘goesting’ al stevig aan te wakkeren, laten wij je nog even de beelden van de afgelopen editie zien. Houd de inschrijfpagina van de GS Trophy alvast nauwgelet in de gaten vanaf maart 2023.