avatar Gijs GilisGijs Gilis    01 jul 2021, 10:23    0   

De viering van het honderdjarig bestaan van Moto Guzzi gaat door: het boek dat de eerste 100 jaar van het merk uit Mandello del Lario verhaalt, wordt uitgegeven door Rizzoli. 10 verhalen voor 100 jaar geschiedenis: het boek verzamelt de ervaringen van beroemde mensen met een Moto Guzzi en vertelt niet alleen over Italiaanse motorfietsen, maar ook over hun passie voor het motorrijden.

De festiviteiten gaan door

Een speciaal logo, een documentaire over het ontstaan en de ontwikkeling van het bedrijf, een aanstaande special in ontwikkeling, een serie ritten en een tentoonstelling van bijzondere motoren. Dit en vele andere initiatieven zullen 100 jaar Moto Guzzi vieren. Vanwege dit feit werd in Milaan het boek ‘Moto Guzzi 100 Anni’ gepresenteerd. Het boek viert de mythe van het merk met de adelaar en beslaat een eeuw geschiedenis aan de hand van de verhalen van 10 beroemdheden die hun liefde voor Moto Guzzi uitdragen. Met nooit eerder gepubliceerd materiaal waarin de 10 auteurs, in vele opzichten heel verschillend van elkaar, over hun passie voor de Guzzi-motorfietsen.

Met de hand geassembleerd

Het boek is een getuigenis van het unieke karakter van Moto Guzzi, een merk dat honderd jaar na zijn geboorte nog steeds de waarden van zijn briljante stichters belichaamt. Sinds 1921 werd elke Moto Guzzi, die waar dan ook ter wereld heeft gereden, met de hand geassembleerd in de fabriek in Mandello del Lario.
Moto Guzzi 100 Anni (224 blz.) is verkrijgbaar in de online boekhandel voor de omslagprijs van zo’n 80 euro.