avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    03 jan 2023, 16:40    0   

De Dakar Rally is nog maar net afgetrapt, of je droomt er al van om zo’n bolide in onze garage te hebben? Wel, waarom zou je je Ténéré 700 niet ombouwen? Want hoewel er geen twijfel bestaat over de offroad-capaciteiten van de uiterst succesvolle Yamaha Ténéré 700, valt z’n styling niet bij iedereen in de smaak. Een vloek en een zegen tegelijk, aangezien motorrijders van over de hele wereld er zelf graag even met hamer en beitel doorgaan. Misschien kan deze eenvoudig te installeren ‘Ténéré 700 Classic’-bodykit van Unit Garage in dat opzicht soelaas brengen. In een wip bouw je je T7 om tot een motor met de looks van een Dakar-racer uit de jaren 80.

Belgische link

Unit Garage is een samenwerking tussen voormalig motorracer en meervoudig Dakar-rijder Fabio Marcaccini en Belgisch industrieel ontwerper Michiel Verstock. Het tweetal – dat vanuit het Italiaanse Rimini opereert – is al enkele jaren gespecialiseerd in het ontwerpen van modelspecifieke kits, waarmee je het uiterlijk van je motor kan wijzigen, zonder de functionaliteit en homologatie aan te tasten. De kits die Unit Garage voor BMW ontwikkelde zijn wereldberoemd, maar inmiddels zijn er ook voor de meeste andere A-merken wel transformatiekits beschikbaar om zelf op te bouwen.

(On)gelakt

Voor je Ténéré 700 kan je kiezen tussen een ongelakte of een volledig in Classic Blue of Midnight Black gelakte kit. Dat zijn de officiële Yamaha-kleurstellingen, dus sluit de kit meteen perfect aan bij jouw versie. De Classic-kit bestaat uit een ronde ledkoplamp, een kopkuipje met alle bevestigingsmateriaal en de nodige steunen, een speciale stickerset, een hoog voorspatbord, een nieuwe set zijpanelen en een nieuwe aluminium protector voor de koeling. 

Daarenboven krijg je ook een bijbehorende video geleverd met stap-voor-stapinstructies om de kit op je eentje te installeren. Goed nieuws: voor de Unit Garage-kits moet je geen las- of boorwerken uitvoeren, waardoor je steeds zonder problemen terug naar je originele motor kan. Aan ’t eind van de rit weegt deze Ténéré-kit maar liefst 4,5 kg minder dan origineel. Mooi meegenomen, noemen ze dat.

Voor een ongelakte Ténéré 700 Classic-kit betaal je ​​1.226 euro, voor 172 euro meer (1.398 euro) heb je de gelakte versie in huis. Een no-brainer.