avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    21 mrt 2022, 16:03    0   

Onder de nieuwigheden en curiosa van de Japanse shows die hebben plaatsgevonden (Osaka, Tokio en Nagoya) is er één die de ogen van enduranceliefhebbers zou kunnen doen schitteren. Dat is de kit die je Yamaha R7 omtovert in een replica van de R1 van het Yamalube Yamaha EWC Official Team by YART. Dit team strijdt met Kohta Nozane, Niccolò Canepa en Marvin Fritz om de bloemen tijdens de onder meer de 8 Uren van Suzuka. Die race werd eerder afgelast wegens – uiteraard – corona-sores.

Enkel in Japan

De kit bestaat uit gespoten en bestickerd kuipwerk voor zowel spatborden, de hoofdkuip, de tankbekleding als het kontje. Samen vormen ze een vrij getrouwe weergave van de kleurstelling van de R1 van het YART-team. De kit wordt geproduceerd door Wise Gear en verkocht door de Japanse Yamaha-dealers.

Interesse? Dan moet je nog even geduld uitoefenen. De kit zal immers pas vanaf augustus 2022 verkrijgbaar zijn, voor een prijs (in Japan) van omgerekend 1.670 euro. Er worden geen details gegeven over de vraag of de kit ook in het buitenland verkrijgbaar zal zijn, maar we kunnen ons voorstellen dat eigenaren van de Yamaha R7 en Endurance-liefhebbers hun ogen zullen uitkijken. Zelfs al omvat de kit geen upgrades voor de ophanging of het motorblok. Het oog wil ook wat, nietwaar?