avatar Thierry SarasynThierry Sarasyn    27 okt 2021, 18:06    0   

Brandstofprijzen swingen de pan uit. Reizigers die momenteel met de motor (of auto) door Europa trekken, moeten diep in de buidel tasten voor benzine en diesel. Maar hoeveel kost het nu precies om in België en de andere Europese landen te tanken?

Vergelijking

De prijsvergelijking van de zoekmachine voor vakantiehuizen Holidu laat zien waar reizigers in andere Europese landen goedkoop kunnen tanken en waar het duur is.

België bij duurste landen

België staat op de zesde plaats van de lijst met hoogste benzineprijzen in Europa. Met veel goede wil is dat middenmoot in een lijst met 18 landen. Reken je er de dieselprijzen bij, dan staat ons land vierde. Nederland is absolute koploper. Bij onze noorderburen betaal je bijna 2 euro per liter voor de benzine. In Oost Europa zijn er nog enkele min of meer betaalbare landen terwijl ook Spanje en Oostenrijk hun prijzen niet echt de pan uit zien swingen. De benzineprijzen bedragen momenteel €1,80 in Denemarken en €1,74 in Portugal. Buurland Duitsland zit met €1,74 ook in de bovenste prijsklasse, terwijl je in in ons land maximaal voor een liter benzine momenteel €1,61 betaalt.

Bron: Holidu