avatar Laurent CortvrindtLaurent Cortvrindt    26 mei 2023, 15:26    0   

Febiac heeft zojuist het nieuws bekend gemaakt. Er komt geen Autosalon of Motorcycle Show op Brussels Expo in januari 2024. Een verrassende beslissing. De tweede editie van het Belgian Bike Weekend zal dus het motorseizoen openen op 13 en 14 april 2024, in Wieze.

Normaal gezien zijn de standplannen tegen die tijd nog niet eens ingediend bij Febiac, de organisator van het Autosalon van Brussel. Hebben we dan de laatste editie van het Autosalon van Brussel, in januari van dit jaar, meegemaakt waar motoren al afwezig waren? Het is moeilijk voor te stellen, gezien de moeilijkheden om de machine weer op gang te krijgen na de stilstanden veroorzaakt door Covid. In ieder geval laat het persbericht van Febiac geen ruimte voor twijfel.

Nooit meer motoren op het Autosalon van Brussel?


“De Raad van Bestuur van de Fédération Belge et Luxembourgeoise de l’Automobile et du Cycle (FEBIAC) is op vrijdag 26 mei 2023 bijeengekomen. Op de agenda stond een punt met betrekking tot de organisatie van het volgende Autosalon van Brussel in januari 2024. De Raad van Bestuur van FEBIAC heeft besloten om volgend jaar geen fysiek Autosalon te organiseren. Het doel van FEBIAC is altijd geweest om de bezoekers een kwaliteitsvolle en representatieve ervaring te bieden. Aangezien niet aan de voorwaarden is voldaan, heeft de raad van bestuur besloten dat het niet opportuun is om het proces voor 2024 voort te zetten.”

BBW opent het motorseizoen in 2024

Om de passie voor motorrijden levend te houden, hebben MotorNieuws.be, MotoJournal.be en tal van fabrikanten en spelers uit de motorwereld de handen in elkaar geslagen om de eerste editie van het Belgian Bike Weekend te brengen. Op het programma: 21 merken, meer dan 130 te testen motoren en tal van andere activiteiten. We zijn verheugd u goed nieuws te kunnen brengen: het Belgian Bike Weekend komt terug in 2024 om het motorseizoen in stijl af te trappen! We houden jullie verder op de hoogte, maar duid alvast 13 en 14 april 2024 met rood aan in jullie agenda.

Geef een antwoord