avatar Thierry SarasynThierry Sarasyn    26 okt 2021, 17:34    2   

Voor het tweede opeenvolgende jaar zal het motorsalon op de Heizel niet doorgaan. Dat wil niet zeggen dat de Brussels Motorshow niet plaatsvindt, maar het salon voor motoren wordt in elk geval van het programma geschrapt. Dat vernemen we uit verschillende bronnen.

Onvoldoende interesse

Organisator Febiac communiceerde nog niet officieel over de afgelasting van het Salon voor motorfietsen, maar uit verschillende bronnen werd ons bevestigd dat de motorimporteurs vorige vrijdag reeds op de hoogte gebracht werden. De beslissing is niet verwonderlijk, de meest importeurs hadden al te kennen gegeven voor een alternatieve oplossing te kiezen, minder dan een handvol invoerders twijfelden nog. Zoals één van hen het verwoordde: “It takes two to tango. Maar nu lijken er niet veel meer dan twee over die nog willen meedoen.” Dat is niet voldoende voor een engagement.

Nieuwe weg

Vorig jaar leerden motorimporteurs alternatieven kennen en de motorverkoop bleek ook zonder salon op peil te blijven. Los van Covid willen veel importeurs die nieuwe weg blijven bewandelen. “Wij zullen ons focussen op activatie en events bij onze dealers dicht bij onze klanten. Shows dien je ver van tevoren te plannen, de aanhoudende onzekerheid m.b.t. de doorgang van Shows in Europa heeft ons doen besluiten tijdig te kiezen voor een goed alternatief”, liet Kawasaki twee weken geleden al weten. Ook bij andere merken vielen gelijkaardige geluiden op te pikken.

Het salon zal zich dus niet op de Heizel afspelen, maar wel bij dealers die vaak de nieuwe modellen van hun merk(en) in de showroom zullen hebben. Er komen roadshows, test events (wat in Brussel gezien de tijd van het jaar moeilijk was) en salonpromoties zullen ook dit jaar overal aanwezig zijn.

Roet in het eten

Dat er helemaal geen motoren in Brussel zullen zijn, is niet zeker. Momenteel lijkt de Brussels Motorshow voor auto’s wél door te gaan en misschien pikken een aantal merken daarop in om motoren te tonen. Sommige motormerken hebben ook auto’s, daar kan een kans liggen. Al is het helemaal niet zeker of er ook bij de auto’s geen kink in de kabel komt. De plots stijgende Covid-cijfers kunnen op dit vlak nog roet in het eten te gooien.

Update: Febiac laat weten dat momenteel de laatste hand gelegd wordt aan besprekingen met exposanten en dat er voor het einde van de week geen definitief antwoord kan gegeven worden op de vraag of het motorsalon niet doorgaat en of er alternatieven voorzien worden.

  • Beste Thierry, wordt het eens geen tijd dat de motorjournalistiek in ons landje eens de echte reden(en) naar buiten brengt waarom er anno 2021 zo goed als geen animo meer bestaat om nog aanwezig te zijn op een salon zoals Brussel ? We kunnen veel in de richting van Covid duwen maar laat ons ook de realiteitszin bewaren aub. Grtn, Johan, Bike Parts.

    • Dag Johan, er lijken me in de tekst en in de tekst waarnaar gelinkt wordt wel meer redenen te staan dan Covid, maar laat ons, hier of op een andere manier, zeker weten wat de redenen naar jouw mening zijn. Groeten!