avatar Gijs GilisGijs Gilis    17 mei 2021, 22:27    1   

Na 60 jaar remmen maken, wat op zich een vrij saai product is, vinden we het niet gek dat Brembo eens iets anders wil doen. De Italianen lanceren het New G Sessanta remconcept waarbij de remklauw geïntegreerde ledverlichting krijgt. Nu horen we u al denken: ‘waarom in hemelsnaam?’ Maar het concept biedt een aantal interessante functies.

Tracker en slot

Omdat de remklauw verbonden is met je smartphone, kan die als tracker voor je motorfiets dienen, met zelfs de mogelijkheid om het wiel te blokkeren. Geen slot meer nodig. De kleur van de ledverlichting is aanpasbaar via je smartphone en er is ook een mogelijkheid om visuele waarschuwingen te geven bij pech of gevaar. Zeker zo veilig.

Hulp bij platte band

Of wat als je in het donker een platte band krijgt en je hebt geen zaklamp bij of je kunt je smartphone niet stabiel laten schijnen? Ook dan kunnen de leds je helpen met verlichting. Er zijn dus best wel wat mogelijkheden dankzij deze nieuwe technologie. Of we die in de nabije toekomst ook echt gaan zien – letterlijk en figuurlijk – is nog maar de vraag.

Klik hier voor meer info over de Brembo New G Sessanta Concept.